SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Zagrebačka zračna luka dva će mjeseca noću biti zatvorena
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 28.03.2018. - 21:08:40
ZAGREB - Zračna luka Franjo Tuđman od 4. travnja bit će zatvorena noću zbog radova na otklanjanja nedostataka na betonskom kolniku uzletno-slijetne staze. 

Ti su nedostaci nastali u jamstvenom roku i to za radove koji su izvedeni 2010.

Sa zagrebačkog aerodroma poručuju da će ti radovi potrajati dva mjeseca te da će pista biti zatvorena tijekom noći, nakon redovitog prometa i ponovno će se otvarati ujutro prije početka redovitog prometa. Poručuju da ti radovi neće ometati redovito odvijanje prometa te da se nisu mogli obavljati zimi jer je preduvjet za takvu vrstu radova da vanjska temperatura bude minimalno tri Celzijeva stupnja.

U Croatia Airlinesu, kojem je Tuđman matična luka, kažu da će u slučaju mogućih kašnjenja i potrebe za slijetanjem u razdoblju u kojem će Zagreb biti zatvoren, letove preusmjeravati u alternativnu zračnu luku koja će u tom trenutku biti optimalno rješenje u operativnom pogledu i pogledu zbrinjavanja putnika. Sa Zračnom lukom Pula preventivno su dogovorili da se na njihov zahtjev produlji otvorenost tog aerodroma za prihvat zrakoplova. Iz Pule će se u tom slučaju putnici autobusima prevoziti u Zagreb.