SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Sedmi rast CROBEX-a u posljednjih osam trgovina
Autor/izvor: Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala Erste banke
Datum objave: 20.03.2019. - 17:31:51
ZAGREB - Na hrvatskom tržištu kapitala su se i u srijedu nastavila pozitivna kretanja dioničkih indeksa, čak i intenzivirala u odnosu na prethodne dane, iako je promet bio nešto niži.

Indeks CROBEX je kraj trgovanja u srijedu dočekao s dobitkom od 0,59 posto na 1.787,48 bodova, što je njegov sedmi pozitivan rezultat u posljednjih osam trgovanja te njegova najbolja izvedba u dosadašnjem tijeku ožujka. Indeks blue chip dionica CROBEX10 je uknjižio i nešto jači rast od 0,66 posto na 1.045,70 bodova, što je njegova najviša zaključna razina u ožujku

Likvidnost tržišta je splasnula u odnosu na prethodni dan te je ukupni dionički promet pao ne svega 6,5 milijuna kuna. Ponovno su u vrhu likvidnosti bile dionice Hrvatskog Telekoma s ostvarenim prometom od 1,7 milijuna kuna, koje su zaključile nepromijenjene na 160,00 kuna. Po ostvarenom prometu slijedile su dionice Valamar Riviere s 1,3 milijuna kuna, koje su porasle za 1,79 posto na 34,20 kuna, najvišu cijenu od početka veljače.

Aktivne su ponovno bile i dionice Optima Telekoma s nešto manje od milijun kuna prometa, koje su ovaj put zaključile s negativnim predznakom te tako prekinule petodnevnu pozitivnu seriju, izgubivši 3,21 posto na 2,41 kuna.

Vrlo dobru izvedbu su imale dionice Končar Elektroindustrije s rastom za četiri posto na 650,00 kuna, njihovu najvišu razinu u više od pet mjeseci, čime su snažno poduprle rast dioničkih indeksa, dok su se dionice Arena Hospitality Group našle među gubitnicima s minusom od 1,50 posto na 328,00 kuna.