GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Prekid negativnog niza, Ericsson NT u fokusu

Zagrebačka burza: Prekid negativnog niza, Ericsson NT u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2020 / 17:19
Autor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se u četvrtak vratilo u pozitivan teritorij, dionički indeksi su zaustavili niz od tri uzastopna dana pada, a likvidnost je nastavila rasti.

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10, su ojačali 0,4 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,5 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s rastom vrijednosti od 1,2 posto, a s negativnim predznakom je zaključio jedino indeks turističkog sektora, koji je izgubio 0,7 posto na vrijednosti.

Ukupno je protrgovano oko 8,2 milijuna kuna, a samo su dva izdanja uspjela prikupiti milijunske promete. U fokusu investitora su se našle dionice Ericsson Nikola Tesle, koje su na prometu od 3,3 milijuna kuna ojačale 1,1 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna porasle 0,3 posto, a slijede ih dionice Podravke, s prometom od 865 tisuća kuna i rastom cijene od 0,7 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Tankerske Next Generation, čija je vrijednost porasla 5,1 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Vira i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 4,7 posto i 4,3 posto.

S druge strane, među gubitnicima su se našle dionice Instituta IGH, Zagrebačke banke i Kraša, čije su cijene oslabile 2,2 posto, 0,8 posto i 0,6 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Podravka, Tankerska Next Generation, Institut IGH
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE