SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Novi pad indeksa, Adris u fokusu
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 30.08.2019. - 21:13:13
ZAGREB - Domaće tržište kapitala svjedočilo je povratku dioničkih indeksa u crveno, čime je CROBEX i na tjednoj razini poguran 0,05 posto u minus, za peti uzastopni tjedan pada.

Indeks CROBEX kliznuo je 0,12 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto

Likvidnost je oslabila u odnosu na ostatak tjedna te je ukupno protrgovano svega 5,7 milijun kuna, što je najmanje u zadnjih osam trgovinskih dana. Top pet najlikvidnijih izdanja dan je zaključilo s padom cijene. Najlikvidnije izdanje bila je povlaštena dionica Adrisa koja je na 1,9 milijuna kuna prometa oslabila 0,4 posto, a slijedi dionica Hrvatskog Telekoma s 1,4 milijun kuna prometa i padom cijene od 0,9 posto.

Ostala izdanja su imala promete ispod milijun kuna, a vrijedi izdvojiti dionicu Optime Telekoma, koja nastavlja biti u samom vrhu likvidnosti, te je u petak prikupila oko 800 tisuća kuna prometa, uz pad cijene od 1,5 posto.

Od likvidnijih izdanja, titula gubitnika dana ide dionici Tehnike s padom cijene od 3,7 posto, dok je najveći porast upisala dionica Uljanika sa skokom cijene od 16,2 posto, koja svjedoči znatnu volatilnost u zadnjim tjednima.