DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, HT i Valamar Riviera u fokusu
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 03.12.2018. - 18:42:09
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u pozitivnom teritoriju, indeksi su ponovno ojačali nakon jednog dana pada, dok se likvidnost vratila na niske razine.

Indeks CROBEX je s rastom od 0,2 posto zaključio na 1.732,12 bodova, čime je vratio izbrisanu vrijednost u petak, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,4 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 1,8 posto, a najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, čija je vrijednost potonula 2,2 posto.

Ukupno je protrgovano svega 5,3 milijuna kuna, što je dva i pol puta manje u odnosu na petak. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna ojačale 1,6 posto, a u stopu ih slijede dionice Valamar Riviere, s prometom od 1,4 milijuna kuna te rastom cijene od 1,5 posto.

Ipak, titula dobitnika dana je pripala dionici Ingre, koja je uzletjela 10,2 posto, ali na vrlo niskom prometu, dok su od aktivnijih izdanja dobre izvedbe imale dionice Solarisa i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 3,5 posto i 2,5 posto.

Na strani gubitnika, dionice Petrokemije su potonule 11,8 posto, dok su dionice Dalekovoda i Hrvatske poštanske banke izgubile na vrijednosti 6,6 posto i 4,6 posto.