SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPCIJE
 
WhatsApp omogućio vraćanje obrisanih datoteka
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.04.2018. - 20:36:25
LONDON - WhatsApp je najnovijim ažuriranjem uveo opciju downloadanja medijskih datoteka poslanih putem te aplikacije, a koje ste već izbrisali.

Što ovo znači? Pa osim što ćete moći ponovno vidjeti neki fotografije ili videozapise koje ste možda slučajno izbrisali, pokazuje da WhatsApp sve medijske datoteke (fotografije, videozapisi...) koje ste nekom poslali putem WhatsAppa pohranjuje na svojim serverima čak i nakon što ste ih vi izbrisali.

Ova je opcija donekle bila dostupna i dosad, no u puno blažem obliku. WhatsApp je dosad na svojim serverima čuvao medijske datoteke stare do 30 dana, sve dok ih vi ne biste downloadali. Međutim, kad biste vi downloadali neku medijsku datoteku, WhatsApp bi je odmah brisao sa svojih servera. Sad su datoteke prestali brisati.

Portal WeBetaInfo piše da su uspješno povratili izbrisane medijske datoteke stare do tri mjeseca, dok primjerice datoteke poslane u kolovozu prošle godine ipak nisu uspjeli vratiti.

Ako želite ponovno skinuti neku medijsku datoteku koju ste izbrisali važno je samo da niste izbrisali poruku u kojoj vam je ona poslana na WhatsApp. Ovu opciju zasad ne mogu koristiti korisnici iOS-a.

Ipak, WeBetaInfo piše da su medijske datoteke downloadane na taj način i dalje end-to-end enkriptirane te da ne bi trebalo biti straha za vašu privatnost, prenosi Index.