SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NASILJE
 
Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame
Autor/izvor: SEEbiz / Danas.rs
Datum objave: 11.08.2019. - 08:42:45
NEW YORK - Američki trgovački lanac Walmart naredio je svojim radnicima da povuku iz prodaje nasilne video igre, reklame, kao i druge znakove nasilja u trgovinama, nakon masakra u kojem je dvadestjednogodišnjak ubio 22 osobe u tržnom centru Walmart u El Pasu.

Na ovaj korak američka maloprodajna korporacija odlučila se nedugo nakon što je Universal povukao reklamnu kampanju za nasilni triler „Hant", kao i nakon što su ESPN i ABC povukli emitovanje turnira X Games „Apex Legends".

Walmart trgovine su brojni korisnici društvenih mreža pozvali na hitnu akciju uklanjanja nasilnih sadržaja. Iz trgovačkog lanca nisu odmah reagovali, ali su danas odgovorili na zahteve uplašenih Amerikanaca, prenose mediji u SAD.

„Izveli smo ovu akciju iz poštovanja zbog incidenata koji se desio, ali ova akcija neće se odraziti na dugoročnu promenu u našem asortimanu videoigara", rekla je Tara Haus iz Volmartovog odeljenje za korporativne komunikacije.

Walmart je ranije saopđštio da ne planira da zaustavi prodaju oružja. Walmart je jedan od najvećih prodavača oružja i municije u SAD, a takvi proizvodi dostupni su u polovini od njegovih 4.750 trgovina širom SAD.