GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Popuštanje napetosti na Bliskom istoku podiglo indekse

Wall Street: Popuštanje napetosti na Bliskom istoku podiglo indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2020 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle, nadoknadivši gubitke od prethodnog dana, jer se ulagači nadaju popuštanju napetosti na Bliskom istoku.

Dow Jones ojačao je 161 bod ili 0,56 posto, na 28.745 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,49 posto, na 3.253 boda, a Nasdaq indeks 0,67 posto, na 9.129 bodova.

Nakon što su dan prije pali, jučer su indeksi nadoknadili te gubitke, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq u jednom trenutku dosegnuli nove rekordne razine jer se ulagači nadaju smirivanju napetosti na Bliskom istoku.

Tu nadu potaknuo je predsjednik SAD-a Donald Trump koji je jučer izjavio kako se čini da Iran popušta nakon raketnih napada na američke snage u Iraku u kojima nije ozlijeđen nijedan američki građanin.

Najavio je pritom gospodarske sankcije režimu, ali ne i vojnu akciju protiv Irana.

No, pred kraj trgovanja indeksi su, ipak, skliznuli s rekordnih razina, nakon novih vijesti o raketnom napadu na Irak.

Dvije rakete pale su u srijedu u dobro osiguranu Zelenu zonu u Bagdadu gdje se nalaze vladine zgrade i strane misije, ali nije bilo žrtava, priopćila je iračka vojska.

Napetosti na Bliskom istoku traju od petka kada je u zračnom udaru SAD-a u Bagdadu ubijen moćni iranski general Qassem Soleimani, a Iran najavio osvetu.

„Umjereni tonovi iz Bijele kuće ne najavljuju daljnje osvete, što je pozitivno za tržišta. No, tržišta bi mogla ostati nesigurna zbog napetosti na Bliskom istoku", kaže Chris Zaccarelli, direktor u tvrtki Advisor Alliance.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,01 posto, na 7.574 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,71 posto, na 13.320 bodova, a pariški CAC 0,31 posto, na 6.031 bod.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Nasdaq, Dow Jones, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE