SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENDERI
 
Vujović: Uskoro tenderi za Institut i Ulcinjsku rivijeru
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 05.11.2015. - 12:50:52
PODGORICA - Tenderska komisija priprema raspisivanje tendera za Institut crne metalurgije u Nikšiću i obnavljanje tendera za Ulcinjsku rivijeru.
Predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović, Pobjedi je kazao da očekuje da će tender za Institut biti raspisan do kraja godine.

"Za sada imamo interesovanje jedne italijanske kompanije, ali se nadamo da će i Tosčelik biti zainteresovan za Institut crne metalurgije u Nikšicu", kazao je Vujović.

Za Ulcinjsku rivijeru je, kako je naveo, pokrenuta inicijativu za pripremu tenderske dokumentacije.

"Pošto već od ranije imamo savjetnika za ovu privatizaciju, očekujemo da ćemo do kraja godine raspisati, odnosno obnoviti tender za ovo hotelsko preduzeće", objasnio je Vujović.

Institut za crnu metalurgiju bavi se istraživanjem, razvojem i kontrolom kvaliteta metalnih i nemetalnih materijala i proizvodnjom specijalnih čelika i legura u obliku odlivaka i polufabrikata za kovanje i valjanje, kao i
hladno valjane žice.

Vlasnici Instituta su država sa 19,11 odsto akcija, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja posjeduje 19,04 odsto, Trend 10,29 odsto, Tosčelik 7,02 odsto, Zavod za zapošljavanje 6,35 odsto, Fond za obeštecenje 5,3 odsto, Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG oko 4,43 odsto i Vlada 1,31 odsto.

Vecinski vlasnik Ulcinjske rivijere je država. Kompanija je u prošloj zabilježila gubitak od 863 hiljada EUR, dok je godinu ranije imala dobit od 7,8 hiljada.