SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Vujović: Peti tender za Institut u Igalu u drugoj polovini godine
Autor/izvor: SEEbiz / Pobjeda
Datum objave: 25.02.2017. - 17:25:20
PODGORICA - Novi tender za privatizaciju Instituta "Simo Milošević" u Igalu trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine, jer ima interesovanja iz Amerike, Kanade, Udruženja ratnih veterana pri UN, arapskih država, ali i iz okruženja, kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

To će biti peti tender za prodaju Instituta.

- Ako ova interesovanja prerastu do nivoa ozbiljne ponude, tender će biti raspisan u drugom dijelu godine. Potrebna su velika ulaganja u objekte i opremu - kaže Vujović i dodaje da su zaposleni osposobljeni za vrhunske usluge.

- Treba procijeniti kad je pravo vrijeme za raspisivanje tendera, jer nema smisla poslije četiri neuspjela tendera raspisivati novi čija bi realizacija bila neizvjesna - kaže Vujović, jer je cilj dokapitalizacija i partnerstvo.

On je kazao da ko želi, može da pogleda ugovor koji je za Institut bio potpisan sa IWG i dodaje da je šteta što nije realizovan.

- On je apsolutno štitio interese države. Za akcije su davali 10 miliona, trebalo je da ulože minimum 50 miliona za pet godina, zaposle sve radnike – kaže Vujović koji smatra da su odustali zbog predugog odlučivanja, a pored državne bila je formirana i opštinska komisija, te je postojala negativna kampanja u gradu i Institutu.