DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIVATIZACIJA
 
Vujović: Hitne privatizacije DKP-a i Brodogradilišta
Autor/izvor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
Datum objave: 20.08.2015. - 16:59:48
PODGORICA - Privatizacije Duvanskog kombinata Podgorica DKP i Jadranskog brodogradilišta Bijela trenutno su prioritet Vladinog Savjeta za privatizaciju, u kojem činimo sve kako bismo do kraja godine pronašli odgovarajuće investitore, saopštio je član Savjeta i predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović.
On je Dnevnim novinama kazao da bi nakon nedavnog neuspjelog tendera za prodaju većinskog paketa akcija DKP, koji je propao krajem jula jer mojkovačka fabrika Montenegro Duvan comerc nije potpisala ugovor u predviđenom roku, trebalo pokušati naći investitora i u najskorije vrijeme obnoviti oglas.

"To je vrlo hitno. Imamo interesovanje nekoliko investitora za kupovinu Duvanskog i treba ponovo pokrenuti njegovu privatizaciju. Za Crnu Goru bilo bi jako značajno da sačuvamo proizvodnju duvana, što zbog same proizvodnje, što zbog kooperanata koji mogu dati veliki doprinos razvoju te djelatnosti", ocijenio je Vujović.

Hitna je, kako je naglasio, i privatizacija Jadranskog brodogradilišta Bijela, čija je prodaja većinskog paketa akcija propadala tri puta, nakon čega je u preduzeće uveden stečaj.

Prema Vujovićevim riječima, do kraja godine trebalo bi da bude pripremljena i tenderska dokumentacija za privatizaciju HTP Ulcinjska rivijera, Instituta crne metalurgije u Nikšiću i preduzeća Montekargo.

Na današnjoj sjednici Savjeta za privatizaciju raspravljaće se o privatizaciji Instituta "Simo Milošević".

Govoreći o privatizaciji nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, Vujović je kazao da je bilo najava interesovanja potencijalnih investitora, ali da još nemaju ubjedljive informacije koje bi ih opredijelile da raspišu tender.