SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Vučić: Predstavnici Slovenije i Hrvatske bili su korektni
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 30.04.2019. - 08:05:00
BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izrazio je u ponedjeljak navečer razočaranje ishodom susreta na vrhu zemalja zapadnog Balkana i Europske unije koja nije urodila prekidom blokade pregovora između Srbije i Kosova. 

On je rekao kako je većina sudionika skupa kritizira Srbiju a među iznimke ubraja Hrvatsku i Sloveniju.

"Moram priznatI da su predstavnici Slovenije i Hrvatske bili korektni i nemamo im što zamjeriti", rekao je Vučić nakon sastanka u Berlinu.

On je posebice kritizirao predstavnika Bosne i Hercegovine, predsjednika Vijeća ministara Denisa Zvizdića koji se, kako je rekao Vučić, "izuzetno nekorektno" izražavao o Republici Srpskoj.

Vučić je još jednom ocijenio kako su se predstavnici Srbije na samitu u Berlinu nalazili u nezavidnom položaju s obzirom na to da su bili okruženi zemljama koje su priznale Kosovo.

Vučić je rekao kako je dobro što se dijalog nastavlja, ali je isto tako zaključio kako "Srbija nema ozbiljnog partnera za dijalog".

On se domaćinima samita u Berlinu, njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zahvalio na "ogromnom trudu" koji su uložili kako na zapadnom Balkanu došlo do pomaka.