SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRBIJA-FRANCUSKA
 
Vučić pozvao francuske kompanije da investiraju u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 03.07.2014. - 13:15:01
PARIZ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas se, na početku jednodnevne posete Francuskoj, u Parizu sastao sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija okupljenih u udruženju MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).
Nakon uvodnog izlaganja predsednika udruženja Žana Birela, srpski premijer je predstavnicima 40 kompanija, među kojima su Alkatel, Lafarž, Alston, Bojg, Oranž, Rotšild, Sosiete ženeral, BNP pariba, predstavio planove koje Vlada Srbije ima za reformu ekonomskog sistema.

Vučić je, govoreći o novim zakonima koji će do kraja leta biti usvojeni u srpskom parlamentu, pozvao francuske kompanije da u što većem broju investiraju u Srbiju, saopštila je vladina Kencelarija za saradnju sa medijima.

"Paket poreskih olakšica koje smo pripremili, biće najbolji u regionu. Srpska vlada je odlučna da promenom zakona obezbedi sigurne investicije", zaključio je Vučić i zahvalio francuskoj Vladi za pomoć koju je uputila Srbiji tokom poplava.

Ministar privrede Dušan Vujović naglasio je da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme, da napravi dobre zakone, ali i da ih do kraja sprovede.

"Hoćemo da radimo na svim detaljima koji će pomoći investitorima da što brže i što lakše investiraju u Srbiji. Ovo je za vas dobra šansa i ako ne dođete na vreme, možda ćete je propustiti", poručio je ministar Vujović predstavnicima najvećih francuskik kompanija okupljenih u udruženju MEDEF.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali govorio je o promenama u gradskoj upravi, mogućnostima ulaganja u grad i novom investicionom planu koji su predstavnici gradske vlade usvojili.

Gradonačelnik Beograda predstavio je najveće projekte planirane u ovoj godini, kao što su Beograd na vodi, za koji je istakao da je najambiciozniji projekat u ovom delu Evrope, zatim Vinča, BG voz, obnovu autobuske stanice, Beogradski aerodorom, za koje grad Beograd traži partnere.

Mali je naveo Er Srbiju kao primer uspešnog projekta, koji je prošle godine realizovan u saradnji sa kompanijom Etihad, i koji u prvoj godini poslovanja ostvaruje uspešan rezultat od 60 posto povećanja broja putnika.

Premijer Vučić nastavlja posetu susretom sa ministrom ekonomije, privrednog oporavka i digitalne ekonomije Arnom Montburom.