DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Vučić poručio Mogherini: Priština predložila platformu protiv dijaloga
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 16.02.2019. - 09:38:02
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u telefonskom razgovoru sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federicom Mogherini, da dijalog Beograda i Prištine ne može biti nastavljen dok se ne ukinu takse na uvoz robe iz Srbije, kao i da je prištinska platforma za nastavak dijaloga ustvari platforma protiv dijaloga.

Kako je saopštila Pres služba predsednika Republike, Vučić je sa Mogerini razgovarao o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je, kako se navodi, ponovio čvrst stav da dijalog može biti nastavljen samo ukoliko Priština ukine takse na robu iz Srbije.

On je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu, dodaje se u saopštenju.

Ističe se i da je Vučić ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i nije se opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

"Predsednik Vučić je šefici evropske diplomatije Mogerini ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis", stoji u saopštenju.

Vučić je, kako se dodaje, visokoj predstavnici EU zahvalio i što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.