SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PORUKE
 
Vučić Indijcima: Dođite u Beograd, a ne u Dubrovnik
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.01.2017. - 21:49:02
NEW DELHI - Premijer Srbije Aleksandar Vučić u utorak je na summitu u indijskom gradu Gandhinagaru u državi Gujarat vodio delegaciju koja je s predstavnicima Federacije indijskih gospodarskih komora razgovarala i o dolasku više turista u Srbiju.

Kako prenosi Blic, Vučić je komentirao: "Oni nerijetko dolaze u Dubrovnik. Rekao sam da je Beograd, uz sve poštovanje starog grada, ljepši i da se može vidjeti mnogo više stvari nego u Dubrovniku i gradovima koje posjećuju."

U Gujaratu se nalazi najveća rafinerija na svijetu, a ova je država najveći indijski proizvođač farmaceutskih, kemijskih i petrokemijskih proizvoda i najveći svjetski proizvođač obrađenih dijamanata.

Gujarat bilježi rast izravnih stranih ulaganja od 30 posto godišnje i ima više od 2 milijuna tvrtki koje zapošljavaju 15 milijuna ljudi. Svoje pogone u toj državi imaju General Motors India, TATA i AMW.

Vučić je zahvalio "na principijelnom stavu Indije o pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

Vučić je novinarima nakon susreta s indijskim premijerom Narendrom Modijem kazao da će indijski premijer pružiti punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno da Indija ni na koji način neće priznati kosovsku neovisnost.
Istaknuo je pritom da je ta podrška vrlo važna za Srbiju, te je kazao da će zamoliti Indiju da bude "apsolutno protiv" prilikom glasanja o članstvu Kosova u UNESCO-u, prenosi Blic.