SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PROMENE
 
VTB Banka a.d. Beograd promenila ime u API Bank
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.10.2018. - 18:23:35
BEOGRAD - VTB Banka koja je kupljena 25. jula ove godine, od strane ruskog bankara i investitora - gospodina Andreja Šljahovoja promenila je ime u API Bank (puno ime: API Bank a.d. Beograd).

API Banka planira u narednom periodu da i dalje razvija internacionalno poslovanje kroz osnaživanje poslovnih veza sa evropskim, ruskim i azijskim finansijskim tržištima. Banka će nastaviti da posluje kao univerzalna Banka sa širokim proizvodnim portfoliom bankarskih proizvoda sa posebnim fokusom na kreditiranje korporativnih klijenata, dokumentarno poslovanje, međunarodni platni promet i trgovinu valutama. Jedan od prioriteta API Banke biće I unapređenje i razvijanje on-line servisa i usluga za korporativne i retail klijente.

API Banka visoko vrednuje svoje klijente i nastaviće da neguje i obezbeđuje personalizovani pristup za svakog pojedinačnog klijenta. Napominjemo da identifikacija klijenata, brojevi računa i ugovori o već uspostavljenoj saradnji ostaju nepromenjeni. Postojeće platne kartice nastaviće da važe do isteka njihovog roka.

U prvih devet meseci 2018. godine Banka je ostvarila dobit od 85 miliona RSD, ukupna aktiva Banke iznosi 11 milijardi RSD, a pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 22,13%, što je značajno iznad propisanog procenta.

Andrej Šljahovoj, akcionar Banke i Predsednik Upravnog odbora kaže da Banka ima odličnu osnovu za razvoj poslovanja, jer je interesovanje stranih investitora za ovaj region rastuće poslednjih nekoliko godina.

- Smatram da primena modernih tehnologija predstavlja značajan podstek za srpsku ekonomiju i finansijski sektor u Srbiji. Sa novim imenom i osnaženim timom mi u API Banci ćemo se fokusirati na razvijanje inovativnih digitalnih rešenja za internacionalno poslovanje, kao i na obezbeđivanje jedinstvene digitalne servisne platforme kojoj će naši klijenti moći da pristupe gde god da se nalaze širom sveta - rekao je Šljahovoj.