SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Vrdoljak: Milanović je kapitalac i moj izbor za predsjednika
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.02.2019. - 21:02:42
ZAGREB - Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je svog bivšeg kolegu i šefa u Vladi Zorana Milanovića te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Nakon europarlamentarnih izbora slijede nam i izbori za predsjednika Republike. Vrdoljak tvrdi da HDZ nije od njih tražio da podrže aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

''Ne, to nije tema'', rekao je i dodao da na to ne bi pristali sve i da HDZ to traži.

Naglasio je da će HNS nakon EU izbora odlučiti o kandidatu za predsjednika. Na pitanje bi li izbor mogao biti bivši premijer Zoran Milanović, odgovorio je da mu je on kolega i prijatelj.

''Niz godina tijekom kojih smo radili zajedno u teška vremena gospodarske krize dobro sam upoznao njegove i pozitivne i negativne strane, i mislim da nikome u Hrvatskoj nije sporno reći da je Zoran Milanović politički kapitalac kojih Hrvatska nema puno i sve ih je manje'', rekao je šef HNS-a u intervjuu za Dnevnik.hr te dodao da je politički kapitalac i Andrej Plenković.

''Iako nisu politički slični, Zoran Milanović i Andrej Plenković sigurno dobro prezentiraju Hrvatsku, mnogo bolje od Pernara, Grmoje ili Bernardića, mislim to je alternativa'', objasnio je i dodao da je za to da podrže Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak. ''Ali, dopustite čovjeku da se on odluči'', zaključio je.

Aktualnoj predsjednici najviše zamjera ''što je dobar dio mandata posvetila kontroli biračkog tijela, a ne ključnim temama hrvatskog društva i ovlasti, osobito u vanjskoj politici''. Za predsjednicu kaže da neće reći da je loša, ali da nije bila dovoljno dobra, piše Dnevnik.hr.