SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Volkswagen planira godišnje proizvoditi pola milijuna baterija za automobile
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 15.04.2018. - 08:44:00
Zadnja izmjena: 15.04.2018. - 09:33:58
FRANKFURT - Njemački automobilski koncern Volkswagen ovoga je tjedna dobio novog generalnog direktora. Umjesto Matthiasa Müllera, koji je na to mjesto zasjeo nakon što je izbio skandal dieselgate 2015. godine, uprava je sada ustoličila Herberta Diessa. 

On bi trebao, za razliku od u tome neuspješnog Müllera, iz korijena restrukturirati koncern i sve njegove dijelove i marke pod kojima prodaju svoja vozila.

Osim restrukturiranja koje će neminovno uključivati rezanje troškova i reorganizaciju kompanije, Volkswagen bi ubrzo trebao početi i s "zelenijim" pristupom proizvodnji automobila – što znači i sve veći naglasak na proizvodnju električnih vozila. To je u skladu s njihovom "Strategijom 2025", prema kojoj bi ova kompanija trebala postati svjetski lider u ekološki prihvatljivim (i modularnim) vozilima do 2025. godine.

Ključni dio proizvodnje električnih vozila su baterije, pa je novi šef VW-a objavio i kako se velik naglasak stavlja na njihovu proizvodnju u Njemačkoj. Svo znanje i tehnologiju za proizvodnju baterija za električna vozila kompanija će usmjeriti u svoju tvornicu u Braunschweigu. Tamo će se godišnje, prema odluci uprave, proizvoditi oko 500.000 baterijskih setova za električna vozila na godinu.

To bi trebalo biti dovoljno da zadovolji potrebe Volkswagena koji velika sredstva ulaže u svoju modularnu platformu MEB na kojoj bi trebala izrasti brojna vozila pogonjena, opet modularnim, Modular E-drive sustavom.