SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SURADNJA
 
Vojvodina želi još više turista iz Istre i ostatka Hrvatske
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.06.2018. - 17:31:32
PULA - U Puli su u četvrtak počeli Dani Vojvodine u Istri, trodnevna manifestacija kojom svoju turističku ponudu predstavlja 10 vojvođanskih gradova i općina.

 

"Namjera nam je još više skratiti i umanjiti tu virtualnu kilometražu između Novog Sada i Pule, Palića i Motovuna, Učke i Fruške gore – imeđu negdašnjega Panonskog mora i Jadrana", poručile su na konferenciji za novinare direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i njezina suradnica Danijela Jokanović.

Pavlović je novinarima rekla kako u Vojvodini posljednjih nekoliko godina raste broj stranih turista, čemu su znatno pridonijeli i gosti iz Hrvatske, kojih je 10 posto više.

Vjeruje da Vojvodina svojom bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom može privući znatno više gostiju iz Istre i svih ostalih krajeva Hrvatske.

"Cilj nam je i na polju turizma dodatno unaprijediti već tradicionalno dobru suradnju Istre i Vojvodine – europskih regija koje se uzajamno prepoznaju po jedinstvu i skladu različitosti, a zajedno dijele ključne europske vrijednosti", rekla je direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

U vezi s turističkom razmjenom istaknula je da je "mnogo više zajedničkog što nas uzajamno privlači nego razlika zbog kojih bismo se trebali brinuti".

"Ovo je vrijeme kad treba uživati u životu, a Vojvodina upravo to nudi svojim gostima i spremna je ugostiti ih kad god požele. U Vojvodini ste svi dobrodošli i veseli nas da vam budemo domaćini kao što ste ugostili i vi nas", rekla je Nataša Pavlović.

Tomislav Vuković: 'Vučićeva Srbija upravo pokušava sve Hrvate pretvoriti u srpske Bunjevce'

Pozvala je Istrane i sezonske goste u Istri da posjete Vojvodinu u bilo koje doba godine jer je turistička ponuda "toliko bogata i raznovrsna da se uvijek može napraviti dobar izbor za sve generacije gostiju".

Dani Vojvodine u Istri bit će otvoreni u četvrtak na Trgu Portarati večernjim koncertom grupe Vrelo i ansambla Panonija, koji baštine vojvođansku glazbenu tradiciju suvremenim izrazom.

U petak i subotu, uz mnoge poslovne sastanke, Vojvođani će u Ulici Giardini prirediti dvodnevno kušanje vina iz vinogorja vojvođanske ravnice.

Domaćin i organizator manifestacije u Puli je Turistička organizacija Vojvodine u suradnji s Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Prigodno su istaknute i prednosti projekta "Virtualni i kulturni turizam" čiji su organizatori Srbija i Hrvatska.

Projekt je sufinanciran novcem u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije od 2014. do 2020. godine, a svrha mu je "razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se povećala atraktivnost prekograničnih regija".

Sudionici u tom projektu namjeravaju unaprijediti prekograničnu turističku ponudu i osigurati bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.

Turistička organizacija Vojvodine, poslije neslužbenih razgovora u Gospodarskoj komori Istarske županije, najavila je moguću suradnju na području turizma u toplicama koji posljednjih godina ima znatan rast.