DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Vladimir Kovačević novi predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.05.2012. - 15:12:55
SLAVONSKI BROD - Vladimir Kovačević novi je predsjednik Uprave Đuro Đaković Holding, a novi je član Uprave Marko Bogdanović, izvijestili su iz slavonskobrodske tvrtke nakon današnje sjednice Nadzornog odbora.
Nadzorni je odbor na današnjoj sjednici verificirao četiri nova člana tog tijela - Željka Marića, Mladena Hubera, Vjekoslava Galzina i Domagoja Barteka, te za predsjednika tog tijela izabrao Marića, a za zamjenika predsjednika Barteka, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Na temelju prijedloga Vlade, Nadzorni je odbor opozvao Zdravka Stipetića s mjesta predsjednika Uprave Đuro Đaković Holdinga, te Mariju Tolić s mjesta članice Uprave.

Sukladno zaključku Vlade, Nadzorni je odbor odlučio o imenovanju Vladimira Kovačevića za predsjednika Uprave i Marka Bogdanovića za člana Uprave Đuro Đaković Holdinga, navodi se u priopćenju.

Uz njih, treći je član Uprave Đuro Đaković Holdinga i nadalje Tomislav Mazal.

Prema ranije objavljenim podacima, Đuro Đaković Holding je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od oko 205 tisuća kuna. Ukupni su mu prihodi iznosili 44,2 milijuna kuna, a ukupni rashodi 43,6 milijuna kuna.

Pozitivan financijski rezultat u prvom je tromjesečju ostvarila i Đuro Đaković grupa u kojoj je, uz Đuro Đaković Holding kao maticu, još sedam društava u kojima ima prevladavajući utjecaj.

Ukupni konsolidirani prihod Đuro Đaković grupe u prvom je tromjesečju iznosio 292,9 milijuna kuna, što je rast za 129,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pri čemu su poslovni prihodi, u iznosu od 292,5 milijuna kuna, porasli za 134,5 posto.

Ukupni konsolidirani rashodi grupe u prva tri mjeseca ove godine iznosili su 290,9 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini rast za 122,2 posto.

Konsolidirana dobit Đuro Đaković grupe iznosila je 1,6 milijuna kuna, dok je u prvom tromjesečju prošle godine grupa bilježila gubitak od 3,7 milijuna kuna.