SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KADROVI
 
Vladan Vučelić novi izvršni direktor Luke Bar
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.12.2018. - 10:02:54
BAR - Odbor direktora Luke Bar imenovao je Vladana Vučelića za novog izvršnog direktora tog državnog preduzeća, saznaje portal Bankar.me.

Pored Vučelića, na konkurs za mjesto prvog čovjeka barske kompanije prijavili su se Zarija Franović, koji je smijenjen sa te pozicije nakon 15 mjeseci Dragan Nikezić, koji je postavljen za vršioca dužnosti nakon smjene Franovića i Željko Ivanović.

Odbor direktora barske kompanije sredinom oktobra je smijenio Franovića sa mjesta izvršnog direktora Luke Bar. Za vršioca dužnosti tad je postavljen Nikezić, direktor lučke ćerke firme Hotel Sidro.

Franović je na funkciji izvršnog direktora barske kompanije bio od 1. avgusta prošle godine, ali taj mandat obilježile su razmirice sa Odborom direktora, o čemu svjedoči i izvještaštaj o radu Borda za 2017. godinu.

On je u izjavi za Bankar.me ranije kazao da onome ko dođe na mjesto direktora Luke Bar želi puno sreće.

"Ispada da sam ja bio najgori za tu poziciju. Samo ja iza sebe imam rezultate", kratko je prokomentarisao Franović.

Akcionari Luke Bar izabrali su prije deset dana na vanrednoj sjednici skupštine novi odbor direktora barskog preduzeća, treći u posljednjih mjesec i po.

Za predstavnike državnog kapitala u njemu, na prijedlog Vlade izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Zugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici odbora direktora biće izabran njegov predsjednik.

U prethodnom odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Žugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Aleksandar Jovović.

Na konstitutivnoj sjednici ovog odbora početkom novembra, za predsjednika borda kompanija jednoglasno je izabran Žugić, a za njegovog zamjenika Deda Đelović.