GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada odgovorila Jeleniću oko Bandića i rasporeda sjedenja

Vlada odgovorila Jeleniću oko Bandića i rasporeda sjedenja
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2020 / 20:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raspored sjedenja uzvanika na sinoćnjem koncertu u HNK protokol je pripremio prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju, poručili su u petak iz Vlade referirajući se na snimku na kojoj u istoj loži sjede glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju", stoji kratko u reakciji Vlade na pismo glavnog državnog odvjetnika Jelenića i upita novinara o rasporedu sjedenja na sinoćnjem koncertu u HNK.

Državno odvjetništvo izvijestilo je ranije danas kako je glavni državni odvjetnik uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u HNK u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

"Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini...

Glavni državni odvjetnik RH smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga", stoji među ostalim u priopćenju.
Gradonačelnik Milan Bandić protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica poručio je u petak pak kako mu nije neugodno što je sinoć u svečanoj loži sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.

Tagovi: Dražen Jelenić, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE