SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Vlada Crne Gore proglasila Ratni brod Split sekundarnom sirovinom
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 30.10.2011. - 08:56:00
Zadnja izmjena: 30.10.2011. - 12:29:54
PODGORICA - Vlada Crne Gore je prije dvadesetak dana usvojila dokument nazvan „Predlog rješavanja statusa broda raketna fregata RF-31“, kojim je praktično zakucala posljednji ekser u mrtvački sanduk nekada jednog od najjačih ratnih brodova bivše SFRJ.
Usvajanjem tog dokumenta, RF-31, javnosti mnogo poznatiji pod imenom i oznakom koje je nosio u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici kao VPRB-31 „Split“, formalno je prestao da bude ratni brod i proglašen je sekundarnom sirovinom.

“To praktično znači da se RF-31 više na prodaju neće nuditi kao borbeno sredstvo, odnosno ratni brod, već kao sekundarna sirovina – staro gvožđe. Sa broda će biti uklonjeno naoružanje i specifična vojna oprema, prije nego što on bude ponuđen kupcima”, rečeno je „Vijestima“ u krugovima bliskim Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo odbrane namjerava i da sa broda demontira tri pomoćna motora tipa M-845, jer je riječ o praktično novim i skoro neupotrebljavanim motorima, koji su na RF-31 instalirani neposredno prije nego što je taj brod izašao iz operativne uporebe u bivšoj RM VSCG.

Pomoćni motori sa RF-31 iskoristiće se za agregatnu zamjenu ili za dijelove za remont motora istog tipa na patrolnim brodovima MCG, P-33 i P-34 koji su u prilično lošem, ili čak neupotrebljivom stanju.

RF-31 već šest-sedam godina nije u operativnom sastavu Mornarice Vojske SCG, odnosno Mornarice VCG koja ga je preuzela.

Ministarstvo odbrane tvrdi da je u proteklom periodu imalo velike troškove za održavanje RF-31.„Split“ se do januara 2008. nalazio na vezu u nekadašnjem MTRZ „Sava Kovačevič“ u Tivtu, odakle je, nakon što je tivatsko vojno brodogradilište kao plac za marinu i stanove za tržište prodato kanadskom milijarderu Piteru Manku, prebačen na novi mrtvi vez u krugu vojnog objekta Pristan na Luštici.

Tamo RF-31 već tri godine propada bukvalno napušten jer na brodu nema nijednog člana stalne posade, već su ga povremeno obilazili stražari u Pristanu i drugi pripadnici MCG koji su imali zadatak da kako-tako brinu o plovilima Mornarice koja su proglašena viškom i za koje se u međuvremenu pokušavao naći kupac.

Iako Ministarstvo odbrane tvrdi da je u proteklom periodu imalo velike troškove za održavanje RF-31, teško da bi se povremeno ispumpavanje morske vode koja je u unutrašnjost trupa broda ulazila kroz rupe na zarđaloj oplati, ili krpljenje tih rupa brzovezujućim cementom, moglo smatrati velikim troškom.

U međuvremenu nisu urodili plodom ni pokušaji da se bivši „Split“, kao koliko-toliko funkcionalan ratni brod, proda nekoj od azijskih država koje su za njega pokazivale interesovanje, čak ni kada mu je cijena na kraju snižena na nešto ispod milion eura.

Inače, ovaj brod je najbliže prodaji bio pred kraj 2004, kada je fregata RF-31 obavila i posljednju vožnju na sopstveni pogon, a na njoj su tom prilikom bili predstavnici Ratne mornarice Šri Lanke.

Maltene, već zaključeni posao po kome bi se „Split“ preselio u Indijski okean i karijeru nastavio u RM Šri Lanke, samo nekoliko dana nakon ove vožnje, upropastio je veliki cunami koji je pogodio tu azijsku zemlju, pa je vlada Šri Lanke zbog ogromnih materijalnih razaranja odustala od kupovine novog naoružanja u inostranstvu, među kojima je bio i RF-31.

To bi imalo i određenu simboliku budući da se u Hrvatskoj sa animozitetom gleda na ovaj brod koji je u jesen 1991, na početku rata u SFRJ, otvarao vatru. Nekada jedan od četiri najveća i najmoćnija broda jugoslovenske Ratne mornarice, RF-31, sada će skončati kao staro gvožđe, osim ako Vlada u međuvremenu ne pokaže malo više smisla za biznis koji može imati i pozitivne propratne političke efekte.

Hercegnovski ronilac Dragan Gačević prije oko godinu i po predložio je da Crna Gora nekadašnji VPBR-31 „Slit“, u dogovoru sa Hrvatskom, namjerno potopi u blizini morske granice dviju država i od njega napravi ronilačku atrakciju za tzv. wreck diving, a koju bi koristili ronioci iz obje države.

To bi imalo i određenu simboliku budući da se u Hrvatskoj sa animozitetom gleda na ovaj brod koji je u jesen 1991., na početku rata u SFRJ, otvarao vatru po ciljevima u Splitu - gradu čije je ime nosio.