SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Više RTV priključaka u Crnoj Gori na kraju juna
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 11.07.2018. - 18:32:35

PODGORICA - Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju juna je iznosio 209,45 hiljada, 2,75 odsto više u odnosu na kraj aprila, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

"U poređenju sa brojem priključaka na kraju aprila, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je veći 5,6 hiljada ili 2,75 odsto", navodi se u izvještaju AEM-a.

Broj priključaka koji se odnosi na građane na kraju juna bio je 4,18 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori.

Podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama, odnosno Baru, Budvi, Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60 odsto u odnosu na broj domaćinstava.

"Na osnovu navedenog se procjenjuje da približno 21 hiljada domaćinstava, odnosno oko 11 odsto, još koristi samo besplatnu televiziju.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u prosjeku, 74 televizijska kanala.

Prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 9,34 EUR, dok u odnosu na ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi taj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 11,69 EUR.

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji.

Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, Pink i Arena.