SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGROKOR
 
Vidaković: Sve je relativno dobro završilo kako je moglo završiti
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.05.2018. - 09:28:39
ZAGREB - Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško najavio je da će nacrt nagodbe biti predstavljen vjerovnicima tijekom idućega tjedna.

- Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti i ona svakako usporava sami tijek proces. Trenutni veliki problem su osporavanja potraživanja koja su odrađena iz taktičkih razloga. U svakom slučaju to onemogućava privođenje procesa kraju. Privremeno Vjerovničko vijeće predstavlja reprezentativnu većinu svih vjerovnika i od toga ne bi trebalo praviti slučaj, poručuje Peruško.

Marica Vidaković iz Kraša kaže da je kriza iza nas i da se posluje uredno.

- Najvažniji su bili vjerovnici, odnosno kreditori te zaposlenici i izvanredna Uprava. U samom smo finišu, sve je relativno dobro završilo kako je moglo završiti da se nije interveniralo i da se nije riješila sistemska kriza, rekla je Vidaković.

U zadanim okvirima napravljen je dobar posao, uvjerena je Vidaković.

- Molim sve one koji mogu pomoći da se stvore pozitivni uvjeti da nama, vjerovnicima omoguće da zaštitimo svoje poslovne interese i interese naših kompanija. molimo ih da nas puste na miru da to i dovršimo, poručuje Vidaković. 

Zahvalila je Martini Dalić i savjetnicima koji su, prema njenim riječima, zaslužni da se došlo do rješenja.

- Ono što se dopgađa na političkoj sceni jest potpuno neprihvatljivo. Politika se još 8. travnja prošle godine trebala izmaknuti iz procesa nakon što je donesen zakon. Ovaj proces vode vjerovnici, to je naš interes. Ničim ne želim umanjiti doprinos i Martine Dalić koja je bila na pomoći i pomogla voditi ovaj proces pozitivno, zaključila je Vidaković.