SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SLIKOVITO
 
Vidaković: Svatko je plakao nad svojom sudbinom
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 26.02.2018. - 17:23:39
ZAGREB - Nakon što je Ante Ramljak podnio ostavku na dužnost izvanrednog povjerenika u Agrokoru, ali i do izbora novog nastavio obavljati posao, vjerovnici su poručili da žele da se i njih čuje oko izbora njegova nasljednika. O tome se danas razgovaralo u Vladi.

Na sastanaku s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima među ostalima bili su prokuristica Kraša Marica Vidaković i Matija Brlošićkoji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna. Sastanak je trajao oko sat vremena.

Nakon sastanka izjave su dali Vidaković i Brlošić.

Vidaković je komentirala teme o kojima se razgovaralo: "Svatko je plakao nad svojom sudbinom."

"Tema je bila nastavak pregovora i smirivanje ove situcije. Apsolutno smo potvrdili da smo zainteresirani da se do nagodbe dođe. Premijer nam je rekao da ćemo vrlo brzo dobiti ime", rekla je.

Na pitanje je li spomenuto koje ime, odgovorila je: "Ne. Nijedno."

Već dva tjedna nema nikakvih konkretnih informacija. Ima li među dobavljačima nervoze?

"Mislim da je nervoza permanenta kod nas, nekad opravdana, nekad ne. U ovom trenutku od nervoze nećemo dobiti ništa", rekla je Vidaković.

Na pitanje zna li se kada će biti imenovan novi povjerenik za Agrokor, Vidaković je odgovorila: "Kao što sam malo prije rekla, u fazi su aktivnosti koje su neposretno važne za imenovanje. Prepostavljam da imaju ime."

Matija Brlošić naglasio je da postoji "želja da se nastavi gdje se stalo". Spomenuo je i kako poljoprivrednici počinju s pripremama za proljetnu sjetvu te kako dobavljači "očekuju da bude riješeno do tad".

Rekao je i kako su na sastanku bili ministrica Dalić i ministar unutarnjih poslova.

Na sastanku u Vladi je i čelnik Knighthead investicijskog fonda Thomas Wagner.

Podsjetimo, vjerovnici žele da osoba koja bi trebala postati novi izvanredni povjerenik bude netko tko je upoznat s procesom, a Vlada želi osobu koju se neće moći prozivati za sukob interesa, ali koja će biti i politički prihvatljiva.

Novi povjerenik, međutim, ovaj bi put trebao imati i zamjenike, najavio je prošloga četvrtka na sjednici Vlade Plenković, a na tom su tragu i današnje izjave nakon sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima nakon kojega također nije bilo previše detalja u izjavama osim da bismo do sredine tjedna trebali imati novu izvanrednu upravu Agrokora, a rok za postizanje nagodbe produžen je za tri mjeseca.