DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST I PLANOVI
 
Valamar: U deset godina udvostručeni prihodi, iduće godine 170 milijuna kuna investicija
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.10.2012. - 22:54:26
DUBROVNIK - Jedna od vodećih turističkih grupacija u Hrvatskoj Valamar u zadnjih je deset godina gotovo udvostručila ukupni neto operativni prihod iz turističkog poslovanja, istaknuto je na konferenciji za medije te grupacije na Danima hrvatskog turizma 2012. u Dubrovniku.
Prihod im je 2003. iznosio oko 500 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su 923 milijuna kuna ili 12 posto više nego lani.

Noćenja su rasla za 8 posto pa su prvi put u desetogodišnjoj povijesti dosegnuli četiri milijuna noćenja odnosno u devet mjeseci ih je bilo 4,07 milijuna. Posebno su važnim istaknuli da dok su domaći turisti u ukupnom turizmu zabilježili pad, u Valamarovim objektima u Dubrovniku i Poreču bilo ih je 17 i 10 posto više.

Predsjednik Uprave Valamara Peter Fuchs takve je rezultate poslovanja ocijenio izvrsnim i rezultatom dugogodišnjeg ulaganja na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga te kvalitetnoj raspodjeli kanala prodaje, upravljanja prihodima, ali i ciljane promocije.

Ulaganja će nastaviti i dalje, jedan od prioriteta bit će projekti energetske učinkovitosti, a ukupno će u 2013. uložiti oko 170 milijuna kuna, pri čemu će najveća investicija, od 60 milijuna kuna, biti u obnovu hotela Valamar Sanfior i apartmana Lanterna u Rapcu.

U idućoj godini Fuchs očekuje poboljšanje poslovanja u predsezoni, kao i da će cjelogodišnje poslovanje hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, u kojem se i održavaju DHT, donijeti dobre rezultate.

Očekuje i rješavanje situacije oko turističkog zemljišta, koja koči daljnja ulaganja u razvoj kampova, a vjeruje u efekte smanjenja stope PDV-a iduće godine.