SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Uljanik odabrao Danka Končara za strateškog partnera u dokapitalizaciji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.03.2018. - 16:00:14
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Uljanika u utorak su odabrali Kermas energiju d.o.o za strateškog partnera u dokapitalizaciji tog brodogradilišta, objavilo je to pulsko brodogradilište.

Sa odabranim strateškim partnerom ULJANIK d.d. će pristupiti dovršetku izrade i provedbi Programa restrukturiranja ULJANIK Brodogradilišta d.d., sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 11. siječnja 2018.

Po prihvaćanju Programa restrukturiranja odabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Društva, navodi se u priopćenju
Sredinom prosinca prošle godine objavljeno je da je Uljanik zaprimio pismo namjere Kermas energije, a početkom siječnja ove godine Uljanik je objavio da je zaprimio i pismo namjere napuljske Palumbo Grupe za sudjelovanje u restrukturiranju i diverzifikaciji Uljanik Brodogradilišta.

U posljednjim, pak, javnim istupima predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda govorio je o četiri moguća partnera.

Uljanik je sredinom veljače otvorio sobu za  pregled podataka (data room) te potencijalnim investitorima u procesu dokapitalizacije omogućio provođenje dubinske analize (due dilligence) Uljanika. Potencijalni investitori mogli su dubinsku analizu provoditi od 15. veljače i prvotni rok za taj proces bio je do 8. ožujka, no kako je dio potencijalnih investitora zatražio produženje roka on je dva puta produžavan, najprije do 16. ožujka, a potom do 23. ožujka.