SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
U luke u Crikvenici, Selcu i Jadranovu investirat će se 60 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.11.2018. - 17:39:00
Zadnja izmjena: 13.11.2018. - 21:00:21
RIJEKA - Županijska lučka uprava Crikvenica započinje investiciju od gotovo 60 milijuna kuna, koja će o uhvatiti dogradnju luka Crikvenica i Selce te luke Perčin u Jadranovu, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić rekao je da je procijenjena ukupna vrijednost dogradnje luke Crikvenica gotovo 33 milijuna kuna. Produljit će se postojeći gat i izgraditi novi lukobran, povećat će se broj vezova, poboljšati mogućnost prihvata i priveza većeg broja plovila.

Procijenjena vrijednost radova u luci Selce je 5,8 milijuna kuna, a predviđena je dogradnja i produljenje gatova Polača i Stari Mul.

Luka Perčin u Jadranovu će se modernizirati te će na području za koje će biti izdana koncesija biti osigurani novi nautički vezovi. Tijekom koncesijskog razdoblja trebalo bi biti uloženo 14,5 milijuna kuna, a projekt uključuje ugradnju pontona i valobrana i izradu sidrišta plovila.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je da je u tijeku najveći investicijski ciklus u povijesti županijskih lučkih uprava, tj. da su ove godine počeli radovi vrijedni oko 40 milijuna kuna, a da će ostali dio do ukupno 150 milijuna kuna biti ostvaren u sljedeće dvije godine.

Po riječima pročelnice za pomorsko dobro, promet i veze Nade Milošević, iz EU-ovih fondova osigurano je bespovratnih oko 101 milijuna kuna, a planira se kandidiranje još dva projekta – rekonstrukcije luke Rab te dogradnje luke Baška.