SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD DIONICA
 
Twitteru rastu prihodi, ali investitore brine skok troškova
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 07.02.2019. - 21:43:02
NEW YORK - Twitter je prijavio povećanje prihoda u posljednjem kvartalu 2018. godine usprkos padu broja korisnika ove mikroblogging platforme.

Dobit je naglo porasla na 255 miliona dolara, što je nekoliko puta više u odnosu na zaradu od 91 milion dolara, koju je kompanija ostvarila u isto vrijeme godinu dana ranije, jer su prihodi od oglašavanja postepeno rasli.

Investitore, međutim, brine predviđeni 20-postotni ovogodišnji rast troškova zbog čega su dionice Twittera danas potonule 10 posto.

Predviđa se smanjenje prihoda Twittera za tekući kvartal. Iz ove kompanije je priopćeno da je broj korisnika u zadnjem kvartalu opao iz razloga što je obrisano više milijuna lažnih računa. Naime, Twitter je uklonio neke profile nakon kritika da je olakšavao političku manipulaciju i dopuštao govor mržnje.

Trenutno 321 milijun ljudi koristi Twitter, što je računica na mjesečnoj osnovi, u odnosu na 330 milijuna izbrojanih korisnika godinu dana ranije. Iz Twittera su rekli da će prestati objavljivati mjesečne aktivnosti korisnika i preći na izvještavanje o aktivnostima na dnevnoj bazi.