SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Twitter: Kvartalni prihodi porasli 18%
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.04.2019. - 16:56:36
NEW YORK - Twitter je u utorak izvijestio o snažnom rastu prihoda u prvom tromjesečju, koji odražavaju uzlet prihoda od oglašavanja i prodaje podataka i dobar rezultat na matičnom američkom tržištu.

U prvom su tromjesečju Twitterovi prihodi porasli 18 posto, na 787 milijuna dolara.

Ukupni su prihodi od oglašavanja povećani 18 posto, na 679 milijuna dolara.

Prihodi od prodaje podataka iz poruka razmijenjenih na društvenoj mreži i ostalih aktivnosti uvećani su za petinu, na 107 milijuna dolara, pokazuje izvješće.

Uprava posebno ističe dobre rezultate u matičnom SAD-u gdje su im prihodi povećani za četvrtinu, na 432 milijuna dolara. Globalni su im prihodi porasli 11 posto, na 355 milijuna dolara.

Napominju također da je Japan zadržao poziciju drugog tržišta, uz 11-postotni rast prihoda, na 136 milijuna dolara.

Neto dobit u prvom je tromjesečju utrostručena, na 191 milijun dolara, zahvaljujući neto utjecaju poreznih olakšica. Ako se isključi njihov utjecaj, bila je gotovo na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Rezultati upućuju na zaključak da je broj globalnih korisnika mreže također blago porastao, pri čemu je Twitter promijenio forumulu izračuna.

Prema staroj je metodologiji u prvom tromjesečju Twitter bilježio 330 milijuna aktivnih korisnika tijekom jednog mjeseca, devet milijuna više nego u prethodna tri mjeseca. U odnosu na isto razdoblje lani njihov je broj blago smanjen.

Nova metodologija obuhvaća samo komercijalno relevantne korisnike koji mrežu koriste svakog dana. U Twitteru su izračunali da su u prvom tromjesečju zabilježili ukupno 134 milijuna takvih korisnika, u odnosu na 120 milijuna registriranih u istom razdoblju prošle godine.

Twitterova borba protiv nasilnog i neautentičnog sadržaja donosi rezultate, ustvrdio je izvršni direktor Jack Dorsey.

"Aktivniji smo u suzbijanju nasilja i njegova utjecaja na Twitter. Smanjujemo teret koji nose žrtve i - gdjegod je to moguće - poduzimamo mjere i prije prijave", naglašava Dorsey.