GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zentralschweizerische iskazao namjeru da objavi ponudu za Luku Rijeka

Zentralschweizerische iskazao namjeru da objavi ponudu za Luku Rijeka
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2023 / 17:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je švicarska tvrtka Zentralschweizerische Investment Holding AG objavila da namjerava objaviti dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Luke Rijeka, a to se dobrovoljno preuzimanje uvjetuje i pragom uspješnosti, koji je 51 posto dionica te tvrtke.

Švicarska tvrtku u tom procesu zastupa odvjetnik Antun Šagovac iz Velike Gorice, punomoć za to je s današnjim datumom, a kao član Upravnog odbora tvrtke navodi se Norbert Sailer Khuepach.

Po podatcima iz objave, temeljni kapital Zentralschweizerische Investment Holding AG (Central Swiss Investment Holding Ltd.) je sto tisuća švicarskih franaka, a riječ je o novoosnovanom trgovačkom društvu, koje je registrirano početkom studenoga prošle godine.

Svrha društva je, kako se prenosi, "stjecanje, držanje, upravljanje i raspolaganje ulaganjima te pružanje svih usluga vezanih uz funkciju holdinga, te pružanje savjetodavnih usluga društvima o pitanjima upravljanja i operativnim aspektima".

U samoj objavi se ne navodi kolika bi mogla biti cijena koju će švicarska tvrtka ponuditi za dionice Luke Rijeka, a nema ni najave kada bi dobrovoljna ponuda za preuzimanje Luke Rijeka mogla biti objavljena.

Izričito se, pak, navodi da će ponuditelj odnosno švicarska tvrkta "djelovati u svoje ime i za svoj račun, a ne zajednički s drugim osobama izvan društva i kruga dioničara".

Po najnovijim podatcima, hrvatska država putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) drži 25.02 posto dionica Luke Rijeka, slijede poljski OT Logistics koji ima 24,98 posto dionica te AZ obvezni mirovinski fond s 15,02 posto dionica, a među deset najvećih dioničara je još nekoliko obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Tagovi: Zentralschweizerische, LukA Rijeka, AZ obvezni mirovinski fond, AZ OMF, OT Logistics
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE