GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 09:56
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.

To je zvanično rečeno "Vijestima" iz Elektroprivrede (EPCG).

EPCG je drugi javni poziv za koji su ponude mogle da se dostavljaju danas do deset sati raspisao 28. marta.

"Do 10 sati stigla je jedna ponuda. Otvaranje će biti u srijedu kako bi se vidjelo da li će možda pristići poštom još neka ponuda", kazali su danas iz državne energetske kompanije.

Na prvi poziv za zakup željezarinih poziva stigle su tri prijave – švajcarske kompanije 8B Capital S.A, konzorcijuma koji čini nikšićka firma Neksan Miodraga Dake Davidovića, kineska Universal Energy i češka Energy & Industrial Management Advisory Services i švedskog konzorcijuma Kvalitets Bygg - Uber Nordic. Dva konzorcijuma su potom isključena iz nadmetanja za Željezaru jer su ovi potencijalni investitori tražili određene uslove koji nije moguće ispuniti, pa je u igri ostala samo švajcarska kompanija sa kojom su nastavljeni razgovori, ali i ta ponuda nije prihvaćena zbog tehničkih nedostataka.

U drugom javnom pozivu je navedeno da će Komisija EPCG podnosiocima prispjelih ponuda uputiti poziv za pregovaranje.

"Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje svoju proizvodnu agendu temelje na proizvodnji tzv. “zelenog čelika” i koje dostave plan razvoja proizvodnih pogona Čeličana i Kovačnica za narednih pet godina godina, s akcentom na planirane investicije (unapređenje postojeće proizvodnje sa tehničko-tehnološkog aspekta i eventualna ulaganja u nova proizvodna postrojenja). Minimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi je šest mjeseci, dok je maksimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi 12 mjeseci. Ako ponuđač ponudi rok za pokretanje proizvodnje koji je duži od 12 mjeseci, taj ponuđač neće biti razmatran", definisano je u pozivu.

Minimalni period zakupa koji ponuđač može ponuditi je pet godina. Precizirano je da će maksimalni broj bodova će dobiti ponuđač koji ponudi zakup na 10 godina i duži (period zakupa ne može biti kraći od pet godina), a ako ponuđač ponudi zakup koji je kraći od pet godina, neće dobiti bodove u ovoj kategoriji.

Tagovi: ŽELJEZARA, NIKŠIĆ, EPCG, DAVIDOVIĆ, 8B CAPITAL
PROČITAJ I OVO
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE