GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za vikend otkazano stotine letova, prijevoznicima bolno nedostaje osoblje

Za vikend otkazano stotine letova, prijevoznicima bolno nedostaje osoblje
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 10:58
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Planove britanskih putnika koji su nedavne praznike proveli u inozemstvu poremetili su iznenadni otkazi letova zračnih prijevoznika EasyJet, British Airways, Tui Airways i Wizz Air, koji se suočavaju s velikim nedostatkom osoblja. PC Agency procjenjuje da su nedjeljne izmjene letova utjecale na najmanje 15.000 putnika.

Nakon što je EasyJet otkazao desetke letova tijekom vikenda, danas je otkazao dodatnih 26 letova koji bi trebali stići u londonski aerodrom Gatwick. odletio od njega, javlja njemačka novinska agencija dpa. Otkazali su veze za destinacije kao što su Bilbao, Madrid i Sevilla u Španjolskoj, Milano i Palermo u Italiji, Ženeva i Zürich u Švicarskoj i Malta.

British Airways otkazao je danas više od 100 kratkih letova u zračnoj luci Heathrow, ističući da su pogođeni putnici unaprijed obaviješteni. Tui Airways je, međutim, otkazao šest letova iz Manchestera.

Prema Ciriumu, sažeo je dpa, oko 225 polazaka iz britanskih zračnih luka otkazano je između ponedjeljka i petka prošlog tjedna. U istom razdoblju prošle godine bilo je 24 otkaza.

Izvršni direktor PC agencije Paul Charles objasnio je da su nedjeljne promjene leta u posljednjem trenutku izazvale "velike lančane učinke" i da će trebati tri dana da se otklone zaostaci.

Putnici britanskih zračnih prijevoznika mjesecima se suočavaju s prekidima letova zbog nedostatka osoblja, budući da su tisuće ljudi otpustile zrakoplovne kompanije tijekom pandemije covida-19.

Zračni prijevoznici i operateri zračnih luka više su puta tražili financijsku potporu tijekom pandemije, kada su vladina ograničenja putovanja smanjila potražnju. Sada imaju problema s zapošljavanjem novog osoblja i provođenjem sigurnosnih provjera, navodi dpa.

Britanski ministar prometa Grant Shapps odbacio je pozive da se otvore vrata "jeftini" stranoj radnoj snazi kako bi se smanjio pritisak na zrakoplovni sektor.

"Odgovor ne može biti uvijek posegnuti za 'više imigracije'", rekao je Shapps za BBC Sunday Morning na pitanje hoće li privremeno dopustiti većem broju stranih radnika u industriji kako bi ublažili kadrovske pritiske. i dalje izvještava dpa.

Tagovi: EasyJet, British Airways, Tui Airways, Wizz Air, zračni prijevoz, Grant Shapps
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE