GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warner Music ušao u vlasništvo slovenskog glazbenog izdavača i distributera Nike

Warner Music ušao u vlasništvo slovenskog glazbenog izdavača i distributera Nike
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2024 / 08:00
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Američki Warner Music Group, jedan od tri najveća svjetska igrača na području glazbenog izdavaštva, preuzeo je manjinski udio u vlasništvu slovenskog glazbenog izdavača i distributera Nika, koji plasira nekoliko domaćih zvjezdanih imena. Partneri ne otkrivaju detalje ugovora, ali obećavaju veći međunarodni doseg slovenske glazbe.

Tvrtka Nika, koju su 1989. godine osnovali Darjo Rot i Marko Stopar kao prvog privatnog glazbenog izdavača i distributera na području bivše Jugoslavije, od 1995. godine nositelj je licence Warner Music za slovensko tržište. U 2017. godini, kroz partnerstvo s američkim divom, započela je i distribucija vlastitog glazbenog kataloga na strana tržišta.

Nika među ostalima plasira izvođače kao što su Big Foot Mama, Koala Voice, Luka Basi, Nipke, Siddharta i Žan Serčič, au svom katalogu ima više od 11.000 pjesama. Također upravlja najvećom slovenskom internetskom glazbenom trgovinom s preko 300.000 snimaka.

Warner Music, koji je kupio neodređeni manjinski udio u Niku preko svoje tvrtke Warner Music South East Europe, preko koje posluje u zemljama bivše Jugoslavije te Albaniji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj, objavio je u petak da posao s Nikeovim kupcima putem globalnih mreža Warnera otvara mogućnosti za veći međunarodni utjecaj.

Osim toga, iz Warner Musica su napisali da surađuju s nekoliko aktera na glazbenom polju u Sloveniji, a izvrsno iskustvo suradnje s Nikom uvjerilo ih je da naprave sljedeći korak u partnerstvu s ljubljanskom tvrtkom.

U međuvremenu, Rot, koji posjeduje 50 posto Nikea, i Stopar, koji posjeduje 25 posto tvrtke, izjavili su da će tješnje povezivanje s Warner Music Groupom olakšati Nikijeve napore da se slovenski glazbenici etabliraju na svjetskoj sceni.

Prema posljednjim dostupnim podacima, Nika je u 2022. godini ostvarila dobit od gotovo 182.000 eura uz prihode nešto veće od dva milijuna eura. Warner Music Group, koja zajedno sa Sony Music i Universal Music Group čini veliku trojku svjetskih glazbenih izdavača, u prošloj je poslovnoj godini, koja je završila krajem rujna, prvi put u svojoj povijesti ostvarila više od šest milijardi dolara prihoda.

Tagovi: Warner Music, Nika, darjo rot, marko stopar
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE