GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama

Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 14:38
Autor: SEEbiz
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.

Raniji Uskršnji blagdani koji su pali pred sam kraj prvog tromjesečja dodatno su pozitivno utjecali na rast noćenja i prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajno poboljšanje bookinga za destinaciju Dubrovnik rezultat je puno većeg broja letova u odnosu na prošlu godinu.

Uspješno je završena zimska sezona u destinaciji Obertauern u Austriji, gdje je u prosincu 2023. otvoren i treći hotel pod upravljanjem Valamara - Obertauern [PLACESHOTEL] 4* Superior. Sva tri Valamar hotela u Obertauernu ostvarila su rast poslovanja, a zaposleno je i 165 djelatnika iz Hrvatske koji ljeti rade u Valamarovim hotelima na Jadranu. Posebno veliki rast prihoda u Austriji bilježi grupna prodaja i MICE segment.

U tijeku je gradnja projekta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura koja će se realizirati u okviru ove i iduće godine. Projekt Pical će osigurati cjelogodišnji turizam najviše kvalitete, sadržaje otvorene široj javnosti, 600 novih radnih mjesta visoke vrijednosti te poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine. U tijeku je i prva faza izgradnje Valamar Collection ljetovališta 4/5* u Suhoj Punti na Rabu vrijedna 54 milijuna eura, s planom otvaranja hotela na ljeto 2025. godine.

Radovi na investicijama za sezonu 2024. vrijedni 83 milijuna eura odvijaju se prema planu. U tri destinacije investicije za ovu sezonu su usmjerene u repozicioniranje postojećih hotela u Sunny brend koji nudi ekonomičan i jednostavan odmor uz odličnu kvalitetu usluga i vrijednosti za novac. Nekadašnji hoteli Allegro i Miramar u Rapcu će se repozicionirati u Rabac Sunny Hotel & Residence 4*, u tijeku je i rekonstrukcija smještajnih jedinica Koralj Sunny Hotela 3* na otoku Krku, kao i Turističkog naselja Rivijera u Makarskoj koje će se za ovu sezonu repozicionirati u Makarska Sunny Resort 3*.

Valamar nastavlja sa značajnim ulaganjem u zaposlenike i podiže osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika. Plaće u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja - kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.400 i 2000 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.300 eura neto. Valamar nastavlja s nizom programa nagrađivanja kojima se osobito nagrađuje izvrsnost, zalaganje te izvanredni rezultati.

Valamar je donio strategiju održivog razvoja poslovanja do 2026. godine koja se temelji na planu ulaganja u vrijednosti od 450 milijuna eura usmjerenih u izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab, nastavak podizanja kvalitete hotela i kampova, internacionalizaciju te ulaganje u projekte društveno odgovornog i održivog turizma.

Tagovi: valamar, hoteli, turizam, Obertauern
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE