GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turistička 2019. rekordna za Dubrovnik

Turistička 2019. rekordna za Dubrovnik
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - ​Turistička 2019. godina bila je rekordna za Dubrovnik, koji je ostvario rast od 13% u dolascima i 6% posto u noćenjima u odnosu na lani, izvijestila je TZ grada Dubrovnika. 

Najbrojniji turisti tradicionalno su bili Britanci, a slijede gosti iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Španjolske, Hrvatske, Irske, Australije, Italije i Kanade.

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne uključujući podatke za nautiku, Dubrovnik je od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine ostvario 1,44 milijuna dolazaka - 13 posto više nego 2018. godine, te 4,4 milijuna noćenja, što je 6 posto više nego godinu ranije.

Od ukupnog broja turista njih 815 tisuća odsjelo je u pedeset dubrovačkih hotela, što je porast od 18 posto u hotelskom smještaju u odnosu na 2018. godinu, pri čemu je zabilježeno 6 posto više noćenja nego prethodne godine.

U privatnom smještaju tijekom 2019. godine odsjelo je 480 tisuća gostiju, što je porast od 10 posto u odnosu na 2018., a zabilježeno je i 8 posto više noćenja.

Iz dubrovačke turističke zajednice istaknuli su kako su Novu godinu 2020. u Dubrovniku, po sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, dočekala 3 364 gosta, najviše iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Njemačke, Japana, Austrije, Slovenije, Singapura, Italije te Ujedinjenog Kraljevstva.

Dodali su kako su turistički rezultati u prosincu 2019. otprilike na razini godine ranije za isto razdoblje. (Hina)

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Turistička zajednica Dubrovnika
PROČITAJ I OVO
Končar - Inženjering ugovorio rekonstrukciju RHE Velebit
POSLOVI
Končar - Inženjering ugovorio rekonstrukciju RHE Velebit
ZAGREB - KONČAR – Inženjering za proizvodnju i usluge d.o.o. ugovorio je danas s Hrvatskim operatorom prijenosnog sustava d.d. (HOPS d.d.) isporuku opreme i radove na rekonstrukciji reverzibilne hidroelektrane Velebit.
Kina podržava gradnju skladišta u Europi
SKLA
Kina podržava gradnju skladišta u Europi
PEKING - Kina je u utorak signalizirala potporu kompanijama pri gradnji skladišta u inozemstvu, naznačivši da planira potaknuti e-trgovinu na domaćem tržištu i u međunarodnoj robnoj razmjeni.
Hrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po postotku korištenih električnih vozila za dostavu
NA VRHU
Hrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po postotku korištenih električnih vozila za dostavu
ZAGREB - Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, ponovno potvrđuje svoju predanost značajnom smanjenju utjecaja koji tvrtka ostavlja za sobom.
Zagrebačka i dubrovačka zračna luka s najviše putnika u travnju
PUTNICI
Zagrebačka i dubrovačka zračna luka s najviše putnika u travnju
ZAGREB - Hrvatske zračne luke u prva četiri mjeseca uslužile su gotovo 1,9 milijuna putnika ili 17,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a gotovo polovina ukupnog broja putnika ili 907 tisuća kroz te je luke prošla samo u travnju, čime je taj mjesec za 27,1 posto bolji od istog lanjskog, podaci su DZS-a.
Sofia Vergara lansirala svoj brend kave
NOVI ISKORAK
Sofia Vergara lansirala svoj brend kave
NEW YORK - Američka glumica Sofia Vergara, podrijetlom iz Kolumbije, lansirala je svoj brend kave ¡Díos Mio!.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE