GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Strabag dao najnižu ponudu za gradnju splitske obilaznice

Strabag dao najnižu ponudu za gradnju splitske obilaznice
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 09:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - U Hrvatskim cestama otvorene su ponude za gradnju 2,5 kilometra duge prometnice Mravince – čvor TTTS, dionice splitske obilaznice i buduće brze ceste Trogir – Omiš.

Riječ je o zahtjevnoj dionici na kojoj su tunel dug 340 metara, dva nadvožnjaka i čvor kod odlagališta otpada Karepovac. Zbog žalbi na natječajnu dokumentaciju ta se dokumentacija mijenjala, a rokovi su nekoliko puta produžavani. Vrijednost radova procijenjena je na 282 milijuna kuna bez PDV-a (nešto manje od 37,43 milijuna eura), a zaprimljeno je pet ponuda.

Ponude su poslali Strabag, China Road and Bridge Corporation (CRBC) te tri zajednice ponuditelja Colas/Tucon/Marti, Monterra/trace Group i Comsa/Nortunel. Tri ponude su unutar procijenjene vrijdnosti radova, a najniža je Strabagova u iznosu od 37,73 miljuna eura bez PDV-a. Slijedi ponuda kineske države tvrtke CRBC koja je gradila Pelješki most u iznosu od 33,32 milijuna eura bez PDV, a treća konzorcija Colas/Tucon/Marti u iznosu od 37,02 milijuna eura bez PDV-a.

Konzorcij Monterra/trace Group ponudio je da će cestu izgraditi za 48,21 milijun eura bez PDV-a, a konzorcij Comsa/Nortunel za 51,36 milijuna eura bez PDV-a.

Slijedi odabir najpovoljnije ponude, a u Hrvatskim cestama, poučeni dosadašnjim iskustvima odnosno brojnim podnesenim žalbama, ne žele govoriti o tome kada bi izvođač mogao biti uveden u posao.

Tagovi: Strabag, splitska obilaznica, China Road and Bridge Corporation, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi pozvao je u nedjelju na nacionalni štrajk u odjelu korisničke službe Deutsche Telekoma dok se nastavljaju pregovori o plaćama i uvjetima.
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
OPORAVAK
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
ZAGREB - Industrijska proizvodnja u ožujku je bila 5 posto manja nego u istom mjesecu prošle godine. Na mjesečnoj razini podaci su malo bolji, bilježi se rast od 1,4 posto. Stanje u industriji poboljšava se, a pokazuju to i rezultati poslovanja domaćih tvrtki usmjerenih na izvoz.
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
BONUSI
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
ZAGREB - Rijetki radnici odlučuju se za zahtjevan i premalo plaćen rad u trgovini pa poslodavci nude bonuse za one koji dovedu nove radnike, a stanje bi se moglo popraviti i sklapanjem kolektivnog ugovora između Sindikata trgovine i poslodavaca.
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
INVESTICIJE
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
CELJE - Kovintrade iz Celja otvorio je u travnju novo skladište u Kragujevcu u Srbiji povodom 20. godišnjice poslovanja svoje podružnice Kovintrade Srbija.
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
NESLUŽBENO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
LJUBLJANA - Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane u Sloveniji, piše Delo u subotnjem izdanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE