GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Starbucks napušta rusko tržište

Starbucks napušta rusko tržište
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 21:42
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Starbucks će napustiti rusko tržište nakon skoro 15 godina pošto se lanac kafića pridružio McDonaldsu koji je to već ranije uradio.

Starbucks sa sjedištem u Seattleu ima 130 trgovina u Rusiji, kojima upravlja vlasnik licence Alshaya Group, sa skoro 2.000 zaposlenih u zemlji.

Odluka Starbucksa da prekine poslovanje u Rusiji razlikuje se od pristupa koji su zauzele neke druge strane kompanije.

McDonald's je prošloga tjedna priopćio da prodaje svoje restorane u Rusiji lokalnom vlasniku licence Aleksandru Govoru kako bi se rebrendirali pod novim imenom, ali će zadržati svoje robne marke, dok francuski Renault prodaje većinski udio u najvećem ruskom proizvođaču automobila s opcijom otkupa ulog.

Niz drugih zapadnih kompanija, uključujući Imperial Brands i Shell, prekidaju veze sa ruskim tržištem pristaju da prodaju svoju imovinu u zemlji ili da je predaju lokalnim menadžerima.

U ožujku, Starbucks je zatvorio svoje prodavaonice i obustavio sve poslovne aktivnosti u Rusiji, uključujući isporuku svojih proizvoda u zemlju, nakon invazije Moskve na Ukrajinu.

Kompanija, koja je otvorila svoju prvu poslovnicu u Rusiji 2007. godine, rekla je da će nastaviti podržavati svoje zaposlene u toj zemlji, uključujući isplatu za šest mjeseci.

Tagovi: Starbucks, rusko tržište, Rusija, rat u Ukrajini, Renault, McDonalds
PROČITAJ I OVO
Evergrande kažnjen s više od pola milijarde dolara zbog prijevare
KAZNA
Evergrande kažnjen s više od pola milijarde dolara zbog prijevare
PEKING - Visoko zaduženi kineski nekretninski div Evergrande mora platiti kaznu od 576 milijuna dolara (529 milijuna eura) zbog lažne poslovne prakse, objavio je danas nadležni financijski regulator.
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Veći broj njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - U Njemačkoj nešto više tvrtki planira dizanje cijena, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
Građevinski sektor u velikim problemima zbog nedostatka radnika
PROBLEMI
Građevinski sektor u velikim problemima zbog nedostatka radnika
KRIŽEVCI - Građevinski sektor muči veliki nedostatak radne snage. Donedavno glavni problem bila je plaća.
Merck i korejski KAIST ulaze u R&D partnerstvo
PARTNERSTVO
Merck i korejski KAIST ulaze u R&D partnerstvo
BERLIN - Njemačka tvrtka za znanost i tehnologiju Merck i Korejski napredni institut za znanost i tehnologiju (KAIST) namjeravaju surađivati kako bi ubrzali napredak u znanostima o životu.
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
FINANCIRANJE
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
POREČ - Valamar Riviera izvijestila je da je dana 29. svibnja 2024. godine za potrebe financiranja izgradnje novog resorta za cjelogodišnji turizam najviše kvalitete, što predstavlja najznačajniju i najveću pojedinačnu investiciju u hrvatski turizam u zoni Pical u Poreču, sklopilo Ugovor o klupskom kreditu s Erste & Steiermärkische bank d.d. i Privrednom bankom Zagreb d.d.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE