GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat zaposlenika u Zari postigao dogovor o povećanju plaća, odustao od štrajka

Sindikat zaposlenika u Zari postigao dogovor o povećanju plaća, odustao od štrajka
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2022 / 17:18
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Sindikat koji zastupa prodavače u trgovinama španjolskog modnog brenda Zara odustao je od planiranih štrajkova u sjedištu matične tvrtke u gradu A Coruni nakon što je postigao dogovor o povećanju plaća za 25 posto, izjavila je u petak sindikalna čelnica.

Oko 1.000 radnika u Zarinim trgovinama i trgovinama drugih modnih brendova njezina vlasnika Inditexa u tome gradu najavilo je štrajk za 23. prosinca i 7. siječnja iduće godine tražeći veće povećanje plaća nakon što su odbili zadnju ponudu tvrtke.

U štrajku su već bili radnici u Inditexovim trgovinama u A Coruñi, gradu na sjeveru Španjolske gdje modni div ima svoje sjedište na periferiji grada, tijekom vala rasprodaja za trajanja 'Crnog petka' od 24. do 25. studenoga.

Inditex je pristao mjesečno plaćati 322 eura više prodavače koji rade u njegove 44 trgovine u A Coruñi, izjavila je čelnica sindikata CIG i prodavačica u Zarinim trgovinama Carmiña Naveiro.

Radnici će također dobiti jednokratni bonus od 1.000 eura koji će im biti isplaćen u veljači.

"Plaće nas koji radimo kao prodavači u trgovinama u A Coruñi porast će za 25 posto”, rekla je Naveiro.

Sporazum također uključuje buduća povećanja plaća od 20 eura u studenome 2023. i od 40 eura u 2024., dodala je.

Mjesečne plaće prodavača u Zari u ovom gradu trenutno se kreću između 1.058 eura i 1.400 eura, rekla je sindikalna čelnica.

Iz Inditexa nisu odmah odgovorili na Reutersov upit za komentarom.

Sindikat CIG nije odustao od traženja većeg povećanja plaća nakon što je odbio prijašnju ponudu tvrtke o povećanju mjesečnih plaća za 200 eura do 2024.godine.

Tagovi: Zara, Inditex
PROČITAJ I OVO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
SOLIDNO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
ESSEN - Siemens, jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Europi, zabilježio je pad prodaje od 19 milijardi eura (oko 21 milijardu dolara) u zadnjem kvartalu, a dobit je pala za 38% na 2,2 milijarde eura.
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
FRANKFURT - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom zabilježila je pad neto dobiti od 87,1% na 1,98 milijardi eura (2,15 milijardi dolara) u prvom tromjesečju, u odnosu na 15,36 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, objavila je tvrtka u četvrtak.
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
OTVORENJE
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
TISZAUJVAROS - MOL-ov polioil kompleks u Tiszaújvárosu, vrijedan 1,3 milijarde eura, s kapacitetom od oko 200.000 tona polioila godišnje, svečano je otvoren.
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
LONDON - Britanski niskotarifni zračni prijevoznik easyJet u prvom je polugodištu smanjio gubitak u poslovanju, objavila je u četvrtak kompanija, najavivši odazak svog izvršnog direktora Johana Lundgrena idućoj godini.
Rekordni rezultati Krke u prvom kvartalu
REKORDI
Rekordni rezultati Krke u prvom kvartalu
NOVO MESTO - Grupa Krka u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 486,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE