GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Signa pod istragom zbog pranja novca, u priči i Raiffeisen

Signa pod istragom zbog pranja novca, u priči i Raiffeisen
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 13:27
Autor: see
MUNCHEN - Minhenski Ured državnog tužitelja pokrenuo je istragu zbog sumnje o pranju novca u insolventnoj austrijskoj nekretninskoj grupi Signa, u vlasništvu austrijskog poduzetnika Renea Benka.

Na upit dpa glasnogovornica munchenskog državnog tužitelja nije imenovala konkretnog osumnjičenika, ali je istaknula da kompanije u Njemačkoj nisu obuhvaćene kaznenim zakonom, drugim riječima, da predmet istrage ne mogu biti tvrtke već samo pojedinci.

- Razumije se samo po sebi da će činjenice u tom predmetu biti temeljito istražene iz pravne perspektive, odnosno da će se provjeravati i moguća druga kaznena djela, priopćili su istražitelji.

Njemački list Bild izvijestio je u srijedu da je ured pokrenuo istragu protiv vlasnika Signe Benka zbog sumnje o pranju novca.

Sumnja se da su preko složene mreže kompanija u sastavu grupe u inozemstvo prebačene stotine milijuna eura kredita koji su navodno pribavljeni prijevarom.

Benkove su tvrtke od austrijskih banaka i ulagača navodno pribavile gotovo milijardu eura za kupnju i razvoj projekta "Novi centar Munchena", uključujući 120 milijuna eura od Raiffeisen Bank Internationala, piše Bild, pozivajući se na Signine dokumente i izvatke iz katastra.

Kompanije su navodno napuhivale procjene o budućim prihodima od najamnina kako bi od banaka i ulagača ishodile veće pozajmice, po boljim uvjetima. Veliki dio tog novca navodno je prebačen u inozemstvo, piše Bild.

Do prije nekoliko mjeseci vlasnik Benko je bio multimilijarder, a američki časopis Forbes procijenio je početkom 2023. njegovo bogatstvo na šest milijardi dolara.

Tagovi: Signa, Benko, pranje novca, Raiffeisen
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE