GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens povećao izglede za cijelu godinu nakon odličnog prvog kvartala

Siemens povećao izglede za cijelu godinu nakon odličnog prvog kvartala
BOLJE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Siemens je u srijedu povisio svoje smjernice o prodaji i dobiti za cijelu godinu nakon što je njemačka inženjerska i tehnološka grupa nadmašila predviđanja prodaje tijekom drugog tromjesečja.

Proizvođač proizvoda u rasponu od vlakova i industrijskog softvera sada očekuje usporedivi rast prihoda od 9% do 11% u 12 mjeseci do kraja rujna, u odnosu na prethodnu prognozu povećanja od 7% do 10%.

Siemens također očekuje povećanje temeljne osnovne zarade po dionici na raspon od 9,60 eura do 9,90 eura, u odnosu na 8,90 eura do 9,40 eura koliko je očekivao u veljači.

S dobitkom od djelomičnog ukidanja prethodne naknade, očekuje se da će ukupni EPS porasti na raspon od 11,61-11,91 eura.

Tvrtka je već povećala svoju cjelogodišnju prognozu u veljači, navodeći snažnu potražnju i golemi zaostatak narudžbi, koji je porastao na 105 milijardi eura (115,58 milijardi dolara) u drugom tromjesečju.

Povećane smjernice uslijedile su nakon što je Siemens izvijestio da su prihodi u drugom tromjesečju skočili za 14% na 19,42 milijarde eura (21,38 milijardi USD). Analitičari su u anketi koju je sastavila kompanija očekivali 18,59 milijardi eura.

Industrijska dobit u tri mjeseca do kraja ožujka porasla je 47% na 2,61 milijardu eura, što je manje od predviđanja za 2,70 milijardi eura.

“Siemens nastavlja sa svojom izvanrednom izvedbom, ostvarujući nekoliko rekorda, uključujući impresivna povećanja marže i vrhunske dobiti svih vremena za digitalne industrije i pametnu infrastrukturu, kao i još jedan rekord u zaostatku narudžbi”, rekao je izvršni direktor Roland Busch u izjavi.

Rezultati Siemensa, čiji se senzori, kontroleri i softver koriste u tvornicama, transportnim sustavima i zgradama, smatraju se pokazateljima zdravlja šireg industrijskog gospodarstva.

Industrijska dobit grupe uključuje dobit koju su ostvarile njezine digitalne industrije, pametna infrastruktura, mobilnost i zdravstvena skrb, što čini srž njezinog poslovanja.

Rezultati naglašavaju nedavni uzlazni trend u globalnoj industriji koja prevladava uska grla u opskrbnom lancu koja su je mučila do prošle godine.

Švicarski partner ABB nedavno je podigao svoje godišnje smjernice za prodaju i dobit na pozadini snažnog prvog tromjesečja, dok je francuski proizvođač vlakova Alstom prošlog tjedna rekao da je tržišni zamah i dalje vrlo pozitivan.

Tagovi: Siemens, POSLOVNI REZULTATI, kompanija ABB, Alstom
PROČITAJ I OVO
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE