GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna dobit i prihodi Krke u 2019.

  Rekordna dobit i prihodi Krke u 2019.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 11:33
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
NOVO MESTO - Krka grupa je krajem prošloga tjedna objavila preliminarnu procjenu dobiti za 2019.

Ona iznosi 242,1 milijuna eura, što je 39 posto više u odnosu na 2018. Grupa je zabilježila prodaju od 1,49 milijardi eura, što je 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu. 

Grupa je objasnila da su navodi o navodnom podmićivanju u Rumunjskoj neosnovani. Dionice Krke u petak su nakon objavljivanja prošlogodišnje dobiti porasle za 3 posto.
Na  predstavljanju preliminarnih procjena prošlogodišnjeg poslovanja u Novom Mestu, direktor Krke Jože Colarič rekao je da je Krka provela internu istragu odmah nakon što su u Rumunjskoj objavljene optužbe o primanju mita. Otkrila je da optužbe o navodnoj sistemskoj korupciji u Rumunjskoj nisu potkrijepljene čak ni zaposlenicima Krke Rumunjske, još manje da ih je trebalo voditi iz sjedišta matične tvrtke u Sloveniji.

Krka je zabilježila najveću prodaju u svojoj prošloj godini. Grupa je ostvarila rast prodaje u svim prodajnim regijama i na većini tržišta. Također je povećana prodaja svih grupa proizvoda i usluga, pojasnio je Colarič.

U kontekstu prodaje, najveća regija u skupini bila je Istočna Europa, gdje su prodali 481,2 milijuna eura proizvoda i usluga, što je 17 posto više u odnosu na prethodnu godinu. U Rusiji je prodaja porasla za 13 posto, na 310,5 milijuna eura.

Tagovi: Jože Colarič, Krka
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE