GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plava Laguna najavila značajan rast plaća

Plava Laguna najavila značajan rast plaća
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 09:07
Autor: SEEbiz
POREČ - Plava Laguna najavila je značajan rast plaća svojih zaposlenika u 2024. godini, praćen povećanjem cjelovitog paketa pogodnosti s ciljem priznavanja doprinosa zaposlenika.

Kompanija je ovim inicijativama i kroz pregovore ponovno potvrdila visoku razinu odgovornosti prema svojim zaposlenicima, što se odražava na ugovoreni obujam materijalnih prava koja dosežu maksimalno neoporezive iznose.

Od svibnja ove godine zaposlenicima Plave Lagune plaće će se u prosjeku povećati 13 posto. Pored povećanja osnovne plaće, više od 70 posto radnika bit će obuhvaćeno individualnim povećanjima plaće koja se kreću od 10 posto do preko 20 posto. Sukladno korporativnim vrijednostima Plava Laguna će ove godine svojim zaposlenicima isplatiti dodatne nagrade i stimulacije u ukupnom iznosu većem od 2.400 eura. Nagrade za radne rezultate u 2024. godini u iznosu do 1.120 eura dobit će svi stalni i sezonski radnici na temelju odrađenih sati tijekom turističke sezone, u razdoblju od travnja do listopada. Uz uskrsnice, koje su im već isplaćene, zaposlenici će u sklopu dodatnih nagrada i stimulacija dobiti i božićnicu i dar za dijete, u maksimalnom neoporezivom iznosu te regres za godišnji odmor i dar u naravi. Osim toga, od ove će godine Plava Laguna isplatiti i dodatak u ukupnom iznosu do 150 eura za radnike koji ne koriste smještaj poslodavca u vrhuncu turističke sezone, od lipnja do kolovoza.

Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune, izrazio je zahvalnost cijelom timu i istaknuo predanost tvrtke daljnjem osiguravanju vodećih primanja radnika u turističkom sektoru. Osim toga, zahvalio je i sindikatima na korektnoj suradnji.

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, pohvalila je Plavu Lagunu jer je osigurala utvrđivanje značajnih prava radnika kolektivnim ugovorom te posebno istaknula uvođenje dodatka na plaću za lokalne radnike koji ne koriste smještaj poslodavca. U Sindikatu turizma i usluga Hrvatske (STUH) istaknuli su transparentnost i produktivnost kolektivnih pregovora, s konkretnim dvoznamenkastim povećanjima primanja, naglasivši važnost zadovoljstva radnika za uspjeh u turizmu.

Plava Laguna potiče i sadašnje i potencijalne buduće zaposlenike da istraže karijerne mogućnosti koje nudi, ne samo kroz konkurentna primanja, već i kroz mogućnosti za razvoj i napredovanje u karijeri, kontinuirano učenje i niz drugih pogodnosti.

Tagovi: Plava Laguna, plaće, turizam, cvitić, pujas
PROČITAJ I OVO
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE