GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara

Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2024 / 20:38
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.

Tvrtka je rekla da ne priznaje nikakvu grešku ili odgovornost, niti da su bilo kakve ozljede uzrokovane njezinim uređajima Respironics.

Dionice PhilipsA skočile su na najvišu razinu u dvije godine najviše u ponedjeljak nakon što je nizozemski div medicinskih uređaja pristao na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.

Milijuni uređaja povučeni su 2021. zbog zabrinutosti da komponente nose potencijalne rizike od raka.

Dionice Philipsa provizorno su porasle za više od 29%, smanjujući dobitak od ranije tijekom sesije.

Tvrtka je priopćila da je rezervirala 982 milijuna eura, ili 1,1 milijardu dolara, za isplatu potraživanja za tjelesne ozljede i medicinski nadzor, dodajući da će nagodba prekinuti neizvjesnost oko parnice za tvrtku. Rekli su da ne priznaju nikakvu grešku ili odgovornost, niti da su bilo kakve ozljede uzrokovane njihovim uređajima Respironics.

"Sigurnost i kvaliteta pacijenata naš su najveći prioritet i poduzeli smo važne korake u daljnjem rješavanju posljedica povlačenja Respironicsa", izjavio je izvršni direktor Philipsa Roy Jakobs u izjavi.

“Uklanjanje uređaja za terapiju spavanja za pacijente je gotovo dovršeno, a dosadašnji rezultati ispitivanja pokazuju da se ne očekuje da će uporaba ovih uređaja dovesti do značajne štete po zdravlje. Žalimo zbog zabrinutosti koju su pacijenti možda iskusili.”

Rezervacija je bila ispod 2 do 4 milijarde eura koliko se očekivalo, prema analitičaru Barclaysa Hassanu Al-Wakeelu. Dodao je da se strahuje od 10 milijardi eura u najgorem scenariju.

Nagodba je "ograničeni iznos i prekida neizvjesnost oko parnice", rekao je Al-Wakeel u bilješci od ponedjeljka.

Tagovi: PHILIPS
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
PLANOVI
Deutsche Bahn planira korištenje prozirnih barijera za buku
FRANKFURT - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn planira u budućnosti koristiti prozirne barijere za zaštitu od buke u gradovima i na slikovitim rutama.
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
AKVIZICIJE
Tommy preuzima posrnusli riječki lanac
RIJEKA - Splitski Tommy, vodeći maloprodajni trgovački lanac u Dalmaciji, preuzet će posrnuli riječki trgovački lanac Brodokomerc Novu.
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
INVESTICIJE
Black Peak Capital najavio dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u Sloveniji
LJUBLJANA - Bugarski investicijski fond Black Peak Capital najavio je u utorak u Ljubljani dodatnih 30 milijuna eura ulaganja u slovenska mala i srednja poduzeća, nakon što je već uložio 15 milijuna eura u ljubljansku biotehnološku tvrtku Geneplanet.
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
AGONIJA
Esprit podnio zahtjev za stečajem svoje europske divizije
BERLIN - Esprit Europe GmbH i šest drugih njemačkih kompanija modne grupacije u srijedu će podnijeti zahtjev za nesolventnost pod samoupravom, priopćila je tvrtka, dok hongkonška grupacija odjeće Esprit Holdings nastoji restrukturirati svoje europsko poslovanje.
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGUŠENOST
Milijun kamiona iz Luke Rijeka traži prolazak prema Europi
ZAGREB - Izgradnja novog terminala Luke Rijeka velika je stvar za Hrvatsku, ali se postavlja pitanje tko će te kontejnere prevesti prema europskim odredištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE