GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pharrell Williams postaje kreativni direktor u Louis Vuittonu

Pharrell Williams postaje kreativni direktor u Louis Vuittonu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2023 / 07:58
Autor: SEEbiz
PARIZ - Američki glazbenik, producent i dizajner Pharrell Williams naslijedit će Virgila Abloha na mjestu kreativnog direktora za muškarce Louisa Vuittona, navodi se u priopćenju francuske luksuzne modne kuće u utorak.

Imenovanje stupa na snagu odmah, a njegova će prva kolekcija debitirati u lipnju tijekom Tjedna muške mode u Parizu.

"Drago mi je poželjeti dobrodošlicu Pharrellu kući, nakon naše suradnje 2004. i 2008. za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru za muškarce", rekao je Pietro Beccari, predsjednik i glavni izvršni direktor Louis Vuittona u izjavi.

"Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju."

Vijest dolazi nešto više od godinu dana nakon Ablohove smrti u studenom 2021., u dobi od 41 godine, nakon borbe s rakom.

Neočekivani odlazak vizionarskog dizajnera potresao je industriju i šire. Kao prvi crni umjetnički direktor Louisa Vuittona, Abloh je ušao u povijest kada je imenovan 2018. i bio je široko zaslužan za dovođenje mlađe demografske skupine u legendarnu modnu kuću s dizajnom koji je donio estetiku ulične odjeće u svijet luksuza.

Vijest o Williamsovom imenovanju okončala je višemjesečna nagađanja o tome tko će naslijediti Abloha.

Dok je Williams, 13-struki dobitnik Grammyja, poznatiji po svojoj glazbenoj karijeri, ovaj 49-godišnjak ima i bogat niz modnih uspjeha. On je 2003. s modnim dizajnerom Nigom suosnovao marku ulične odjeće Billionaire Boys Club i surađivao je s nizom luksuznih marki uključujući Tiffany & Co., Moncler i Adidas,

Od ogromnog smeđeg gornjeg šešira koji je nosio na dodjeli nagrada Grammy 2014. do njegovih sada prepoznatljivih Tiffany nijansi ukrašenih draguljima, Williamsov odvažni osobni stil često dospijeva na naslovnice i nije neobično njegovo pojavljivanje u prvim modnim redovima.

Poput Abloha, Williamsova je kreativnost međudisciplinarna: početkom 2022. najavio je da je uključen u ambiciozan novi hotelski projekt, koji bi trebao biti otvoren sljedeće godine na Bahamima, a tijekom pandemije izdao je prijenosni pribor za jelo kojim se ograničava potrošnja plastike za jednokratnu upotrebu kada jedete na otvorenom.

Kako će Williams primijeniti svoje vještine u svojoj novoj ulozi u Louis Vuittonu, ostaje za vidjeti, ali niz reakcija industrije na vijesti na društvenim mrežama sugerira da će imati veliku pozornost na svojoj prvoj reviji ovog ljeta.

Tagovi: Pharrell Williams, Louis Vuitton, Virgil Abloh, Adidas
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE