GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pekarski dug Elona Muska

Pekarski dug Elona Muska
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 08:59
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Vlasnik Tesle Elon Musk privukao je pozornost posljednjih dana otkazivanjem narudžbe malih pita u vrijednosti od 2000 dolara.

Kako prenosi Guardian, Muskova tvrtka Tesla u zadnji je tren naručila 4000 mini pita iz kalifornijske pekare Giving Pies u San Joseu. Vlasnik pekare je Voahangy Rasetarinera, koji je na Instagram profilu trgovine skrenuo pažnju na Muskov dug.

Milijarder je dug platio tek nakon što je incident privukao pažnju javnosti i medija. Potvrdio je to Guardianu putem maila vlasnik pekare.

“Tesla je upravo platio dvije tisuće dolara. Musk je u ponedjeljak odgovorio na priču na svojoj mreži X, gdje je napisao da će s pekarnicom sve biti u redu."

Slastičarski obrat dogodio se kada je pekarnica Giving Pies u zadnji tren primila narudžbu za 2000 pita na Valentinovo – Musk je potom udvostručio narudžbu na čak 4000, ali je na kraju otkazao narudžbu.

Rasetarinera je u svojoj objavi na Instagramu rekla da je, kako bi ispunila narudžbu, morala odbiti druge, kupiti dodatne zalihe i pripremiti osoblje za zahtjevniji proizvodni raspored.

"Bilo mi je jasno da Teslina korporativna kultura prednost daje pogodnostima nad odgovornošću, zanemarujući sredstva za život vlasnika malih poduzeća poput našeg", rekla je.

“Ovo iskustvo je podsjetnik na ranjivost s kojom se mala poduzeća suočavaju kada posluju s korporacijama. Unatoč našim najvećim naporima da ispunimo svoje obveze i pružimo kvalitetnu uslugu, često smo prepušteni na milost i nemilost odlukama koje se donose u korporativnim upravama.”

Nakon medijskog izvještavanja o incidentu, Giving Pies doživio je erupciju podrške iz cijelog svijeta, izvijestio je NBC Bay Area. Tijekom vikenda stotine kupaca stajalo je u redu ispred pekarnice kako bi kupili pite. Rasetarinera je bila oduševljena odazivom.

Tagovi: musk, pekarnica, pite, valentinovo, Giving Pies, tesla
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
AI
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
LONDON - Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Easyjet nadogradio je rad svog kontrolnog centra u blizini zračne luke Luton, sjeverno od Londona, alatima za umjetnu inteligenciju.
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
POTEZI
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa ovog će ljeta na probnoj osnovi ponovno nuditi besplatna pića u ekonomskoj klasi na letovima na kratkim i srednjim relacijama, objavio je u ponedjeljak zračni prijevoznik.
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
REBRANDING
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
ZAGREB - Taxi Cammeo od utorka odlazi u povijest, a zamijenit će ga Wizi, novi brend prijevozničke tvrtke koja je uz opsežno rebrendiranje presložila i poslovanje, s ambicioznim ciljem da do 2030. godine udeseterostruči promet, uz još veći rast prihoda, piše Jutarnji list.
Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića
POTEZI
Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića
PTUJ - U Perutnini Ptuj ukidaju se matična jata za rasplod pilića. Prema riječima Envera Šišića, prvog čovjeka Ptujske grupe, od sada će jaja uvoziti iz Njemačke, a njihove objekte pretvorit će u farme za proizvodnju pilića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE