GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mészáros preuzeo opatijski hotel

Mészáros preuzeo opatijski hotel
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 13:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Opatijski hotel sa četiri zvjezdice, Miramar, zatvorio je prošlog vikenda svoja vrata i tako će ostati do ožujka kada počinje svoju prvu poslovnu sezonu pod novom upravom koju je postavio poznati mađarski poduzetnik Lőrinc Mészáros.

Taj milijarder s Forbesove liste bogataša, gdje je njegova imovina u ovom trenutku procijenjena na 1,7 milijardi dolara, objekt je kupio 2022. godine od austrijskog hotelijera Wilfrieda Holleisa, ali iznos transakcije nije objavljen.

Mészáros je hrvatskoj javnosti vjerojatno najpoznatiji zbog NK Osijek, a njegov holding Opus Global, koji je između ostalog aktivan u sektorima građevine, energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, izgradio je u Osijeku stadion Opus Arena.

Također, u Ičićima gradi luksuzni Riva’s Hotels & Resorts, u suradnji s lokalnim debveloperom DDG Grupom. Prilikom otvaranja radova 2022. godine je Mészáros istaknuo, kako su prenijeli mediji, da je taj hotel s pet zvjezdica njegova najveća investicija u Hrvatskoj nakon osječkog nogometnog kampa. Prošle je godine objavljeno da će biti pod upravljanjem Marriott International.

Kako je za Forbes u telefonskom razgovoru objasnila dosadašnja direktorica opatijskog hotela Miramar Kristina Bukovac, prilikom prodaje je Wilfried Holleis s novim vlasnikom dogovorio da nastavlja upravljati Miramarom uzevši ga u najam, a sada je pak mađarski poduzenik odlučio preuzeti upravljanje. Holleis će se, kako je objasnila, nakon 19 godina u hotelu Miramar, fokusirati na investicije i razvoj hotela Kvarner Palace u Crikvenici (bivši hotel Therapia) koji je kupio 2014. godine. Kristina Bukovac pak preuzima direktorsku poziciju u tom crikveničkom hotelu sa četiri zvjezdice.

Tagovi: Mészáros, OPATIJA, IČIĆI, MIRAMAR
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE