GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM
PARTNERSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - MEDIKOL grupa d.o.o. (Medikol) i austrijska kompanija VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH (Vamed) potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i strateškom partnerstvu u realizaciji projekta Specijalne onkološke bolnice – Medicinski centar Medikol (MCM).

Današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju u realizaciji ovog velikog projekta prethodila je trogodišnja poslovna suradnja na njegovoj pripremi. Odlukom Vlade RH od 15. lipnja 2023. Specijalna onkološka bolnica - MCM proglašena je Strateškim investicijskim projektom koji će doprinijeti boljoj dostupnosti najkvalitetnije zdravstvene usluge u liječenju karcinoma za sve hrvatske građane, s ciljem povećanja kvalitete života i smanjenja stope mortaliteta koja je u Hrvatskoj veća od prosjeka Europske unije. Projekt je razvijen u skladu sa strateškim dokumentima Republike Hrvatske – Nacionalnim strateškim okvirom protiv raka do 2030. i Europske unije – Europskim planom za borbu protiv raka. Projekt Specijalne onkološke bolnice - MCM doprinijet će jačanju konkurentnosti hrvatskog zdravstva, a Zagreb i Hrvatsku uvrstiti na kartu prepoznatljivih i razvijenih zdravstvenih destinacija s vrhunskom kvalitetom dijagnostike i liječenja onkoloških bolesti. Kapitalna ulaganja u zdravstvo kroz ovaj projekt u iznosu preko 77 milijuna Eura, koja će se financirati vlastitim sredstvima i kreditnim izvorima, značajna su sama po sebi i iskorak su u bolje zdravstvo kroz sinergiju javnog i privatnog, što je model razvoja zdravstva u većini zemalja Europske unije.

Dr. Markus Bolhar – Nordenkampf, izvršni Direktor VAMED-a:
Današnjim potpisivanjem Memoranduma potvrdili smo partnerstvo VAMED-a i MEDIKOL-a u realizaciji MCM projekta nakon višegodišnjih zajedničkih priprema. U MEDIKOL-u smo prepoznali pouzdanog partnera i suradnika, a u MCM projektu pozitivan iskorak u razvoju zdravstvenog sustava Hrvatske. Zadovoljstvo nam je i čast biti partner u ovako značajnom projektu.

Ivan Rajković, predsjednik Uprave MEDIKOL-a:
Ponosni smo na današnje potpisivanje Memoranduma s VAMED-om i strateško partnerstvo koje potvrđujemo. Za nas je VAMED, sa svojim internacionalnim iskustvom, znanjem u razvoju, izgradnji i upravljanju zdravstvenim projektima, najbolji mogući partner za realizaciju ključnog razvojnog projekta MEDIKOL-a. Specijalna onkološka bolnica - MCM, svojom veličinom, sadržajem, tehničkim dostignućima te vrhunskim kadrovima koje će zapošljavati, nije samo najznačajniji iskorak u razvoju MEDIKOL-a, već će imati i značajan pozitivan utjecaj na bolji zdravstveni standard u liječenju karcinoma u Hrvatskoj na korist i dobrobit svih naših građana, kao i onih iz susjednih zemalja.

Tagovi: Medikol grupa, VAMED, SpecijalnA onkološkA bolnicA MCM, Medikol
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE