GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mango otvara 500 novih trgovina do 2026.

Mango otvara 500 novih trgovina do 2026.
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2023 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolska modna tvrtka Mango planira do 2026. godine otvoriti 500 novih trgovina na ključnim tržištima poput Sjedinjenih Država, Kanade, Francuske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Indije te u matičnoj zemlji, objavila je tvrtka predviđajući skok prodaje u ovoj godini.

Rival španjolskom Inditexu, vlasniku Zare, izvijestio je da će ovu godinu zaključiti s prihodima povećanim za 12 posto u odnosu na 2022. godinu, na preko tri milijarde eura, poduprtima ulaskom brenda Mango u američke savezne države Teksas, Georgiu i Kaliforniju.

Širenje poslovanja, u sklopu trogodišnjeg strateškog plana koji će biti predstavljen u ožujku, slijedi njegov povratak u Sjedinjene Države nakon dva neuspjela pokušaja, gdje planira do iduće godine udvostručiti broj trgovina na 40.

Mango je ove godine otvorio 130 novih trgovina i obnovio još 80 te sada broji oko 2700 prodajnih mjesta na ukupno 115 tržišta

Nadalje, iz te obiteljske tvrtke izvijestili su da će u svoj upravni odbor imenovati još četiri neovisna člana, uključujući Marca Puiga, predsjednika španjolske kozmetičke grupe Puig, vlasnika brendova kao što su Carolina Herrera, Paco Rabane i Charlotte Tilbury. Puig, čija tvrtka razmišlja o inicijalnoj javnoj ponudi, ne preuzima udio u Mangu, koji je prije 40 godina u Barceloni osnovao Isak Andic, trenutno njegov neizvršni predsjednik.

Mango će od ožujka proširiti upravni odbor na devet članova kako bi ojačao svoje korporativno upravljanje, stoji u priopćenju. Među ostalim novim članovima uprave su profesor IESE Business Schoola Jordi Canals, partner AZ Capitala Jorge Lucaya i Jordi Constans, direktor raznih nacionalnih i međunarodnih kompanija.

Također, Mango je objavio da je njegov glavni izvršni direktor Toni Ruiz postao dioničar nakon kupnje pet posto udjela u tvrtki.

Tagovi: Mango, trgovina, retail, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
SJAJNE BROJKE
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
NEW YORK - Walmart je u četvrtak nadmašio očekivanja tromjesečne zarade i prihoda, budući da je diskont ostvario značajne dobitke u e-trgovini, povećao profit s novijim poslovima poput oglašavanja i pridobio više kupaca s visokim primanjima.
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
SOLIDNO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
ESSEN - Siemens, jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Europi, zabilježio je pad prodaje od 19 milijardi eura (oko 21 milijardu dolara) u zadnjem kvartalu, a dobit je pala za 38% na 2,2 milijarde eura.
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
FRANKFURT - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom zabilježila je pad neto dobiti od 87,1% na 1,98 milijardi eura (2,15 milijardi dolara) u prvom tromjesečju, u odnosu na 15,36 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, objavila je tvrtka u četvrtak.
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
OTVORENJE
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
TISZAUJVAROS - MOL-ov polioil kompleks u Tiszaújvárosu, vrijedan 1,3 milijarde eura, s kapacitetom od oko 200.000 tona polioila godišnje, svečano je otvoren.
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
LONDON - Britanski niskotarifni zračni prijevoznik easyJet u prvom je polugodištu smanjio gubitak u poslovanju, objavila je u četvrtak kompanija, najavivši odazak svog izvršnog direktora Johana Lundgrena idućoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE